9 Kasım 2012 Cuma

NOHUT KÖFTESİ (FALEFEL)

Malzemeler:
* 2,5 su bardağı haşlanmış beyaz nohut
* 1 tane rendelenmiş kuru soğan
* 1 adet yumurta
* 2-3 diş ezilmiş sarımsak
* 3-4 yemek kaşığı galeta unu
* 2 yemek kaşığı tahin
* Küçük bir kase ince rendelenmiş kaşar
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı kuru kekik
* 1 çay kaşığı köri
* 1 çay kaşığı kimyon
* Yeterli miktarda tuz
 Kızartmak İçin:
* Büyükçe bir tencere veya fritöz
* Bolca sıvı  yağ
 Yapılışı: Haşlanmış nohutu, yumurtayı,soğanı,sarımsağı mutfak robotunda püre kıvamına getirin, üzerine diğer baharatları ve galeta ununu ekleyerek tekrar robattan geçirin, karışımı genişce bir kab içine alın, üzerine ince rendelenmiş kaşarı ilave edin, iyice yoğurun, katı bir köfte hamuru kıvamına gelince ,isterseniz buzlukta biraz
dinlendirin çıkarınca elinizi ıslayarak köfte haline getirin bol yağ içinde kızartın, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
*Nohut köftesi veya falafel adı verilen yemek arap ülkelerine mahsus bir köfte çeşitidir.
* Bazı yörelerde içine bakla veya kuru fasulyede konuyor.
* Galeta unu yerine nişaşta veya kuru tarhanada koyabilirsiniz.
* İsterseniz ekmek veya domates içinde servis yapabilirsiniz.
 * Fritöz de kullaanabilirsiniz.
* Çok yağ çekmeyen lezzetli bir köftedir.
* Nohut köftesini çok çeşitli yöntemlerle yapabilirsiniz.
BİR DELİ BİR ÇUKURA BİR TAŞ ATAR, BİN TANE AKILLI ÇIKARAMAZ

5 yorum:

Nil dedi ki...

öğrenciliğimi hatırlattın. amma çok yerdik.
mayonez gibi bir sosları vardı. bir de üzerine sumak serperlerdi sanırım. çok özlemişim. denemeliyim. tşk tarif için

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

eline sağlık canım içine tahin koymadan yapmıştım birde böyle deneyeyim

Şeker Tadında dedi ki...

bu tarz yemeklere bayılıyorum .
ellerine sağlık

pembe kekik dedi ki...

Ben nohutla tahinin bir aradaki lezzetini çok seviyor ve öyle tercih ediyorum. Ellerine sağlık. Nar gibi kızarmış bu köfteler.

ANNEMİNELİ dedi ki...

İlgi ve alakanıza gönülden teşekkürlerrr...