22 Kasım 2012 Perşembe

MISIR BÖREĞİ

Malzemeler:

Hamuru için;
4½ su bardağı mısır unu
2 bardak ılık su

Harcı için;
200 gr. tereyağı 
10 yemek kaşığı yoğurt 
1 bağ pırasa 
1 tatlı kaşığı salça
1 adet yumurta

Üzeri için;
5 yemek kaşığı yoğurt
Su
Tuz

Yapılışı: Pırasaların yeşil yaprakları kesilir ve sapları doğranır. Ardından tereyağıyla birlikte kavurmak için ocağa koyulur. Salça, karabiber ve tuz eklenerek kavurmaya devam edilir. 


Mısır ununa bir tutam tuzu serpilir. 2½ su bardağı mısır unu azar azar ılık su verilerek yoğrulur. Mısır unu, hamur kıvamına gelince tepsi yağlanır ve hamur tepsiye bastırarak yayılır. Kavrulan pırasalar tepsinin her yanına eşit olarak dağıtılır. Tepsinin üzeri pırasayla tamamen kaplanır. Tereyağı eritilir ve yoğurtla karıştırılarak pırasaların üzeri
Yoğurma kasesine iki bardak daha mısır unu dökülür. Tuzu eklendikten sonra azar azar suyla un karıştırılır. Islatılan mısır unu tepsinin üzerine dağıtılır.


Mısır böreğinin ikinci katı için yeniden yoğurtlu tereyağı yapılır. Az miktar suyla açılan yoğurtlu tereyağına yumurtası da kırılarak çırpılır. Tepsiye sürülerek mısır böreği fırına verilir.






2 yorum:

Asiye VURAN dedi ki...

ellerine sağlık tam karadeniz yiyeceği yani bana göre bayıldım sevgiler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Asiyeciğim teşekkürlerrr...