Kadayıfın Malzemeleri :
* 300 gr kadayıf
* 100 gr dövülmüş ceviz
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* Azıcık tereyağ
* Bir avuç toz şeker.
* 1 tatlı kaşığı tarçın
Tavuk göğsü Malzemeleri:
* 1 kg süt
* 2 fincan un
* 4 fincan toz şeker
* 1 paket krem şanti
* 1 paket vanilya
Tavuk göğsü Yapılışı: Sütün içine kremşanti hariç bütün malzemeyi koyun. Muhallebi kıvamında kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyunca içine krem şanti ilave edin, ve iyice çırpın, tavuk göğsü kıvamına gelsin.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Yemeden 1-2 saat önce dolaba koyup bekletin ancak sürekli dolapta tutmayın.
* Dolapta durdukça kadayıflar yumuşar.
* Tavuk göğsü piştikten sonra yarım saat çırparsanız daha güzel olur.
* İsteyen istediği şekilde servis yapabilir.
* Büyük borcam ile servis yapabilirsiniz.
* Yanında krem şanti, kaymak, dondurma servis yapabilirsiniz.
SÖZÜNÜ YERİNDE SÖYLE DEMİRİ TAVINDA DÖV
10 yorum:
Çok severek yiyorum bu muhallebiyi,çok leziz oluyor.ellerinize sağlık..
nefis görünüyorlar..keyifli pazarlar,sevgiler
İnanılmaz güzel görünüyor..tadını çok merak ettim,ellerinize sağlık..
sevgiler.
harika görünüyor.tarifi not ettim ama sizin kadar başarılı olurmuyum bilmem..
Reyhancım nefis bir görüntü ellerine sağlık canım bayıldım..
ellerinize saglik muhtesem gorunuyor yahuuuuuu ! bende beklerim sizleri efendim
Canım arkadaşlarım güzel övgülerinize layık olmaya çalışıyorum.sevgi ve saygılarr...
çok güzel görünüyorlar. ellerinize sağlık
ÇOK TEŞEKKÜRLERRR..
ya bayılıyorum bu lezzete; tesadüfen denk geldim nette size...kesin takipteyim artık ama bu tarifi görnce yazmadan edemedim.
yeni karalıyorum birşeyler bende...
http://zeynebin.blogspot.com/
umarım sizde beğenir izlemeye alırsınız beni...
Yorum Gönder