* İstediğiniz şekilde pişirdiğiniz pirinç veya bulgur pilavı
* 1 demet az haşlanmış pazı veya ıspanak
Üzeri İçin:
* Biraz tereyağ veya sıvıyağ
Süslemek İçin:
* Domates
* Maydanoz
Yapılışı: Az haşlanmış pazı yapraklarını fırına dayanıklı küçük cam kaseye güzelce yayın hiç boşluk kalmasın,
içine istediğiniz şekilde yapılmış pilavı iyice bastırarak içine koyun üzerini de pazı yaprakları ile kaplayın üzerine tereyağ dökün 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dk tutun ters çevirerek servis yapın.
* Pilavınızı istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz.
* Kalan pilavlarınızla da yapabilirsiniz.
* Bulgur pilavı da kullanabiliriniz.
* Pilavınızı pazı,ıspanak veya asma yaprağı ile de yapabilirsiniz.
* Ama yaprağı ile yaparsanız çok ince ve iyi haşlanmış yaprakla yapmalısınız.
* Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
* Üzerine beşamel sos dökebilirsiniz.
* Üzerine kaşar rendeyelebilirsiniz.
* Ben sade yaptım sizlerin hayallerine bıraktım.
* Zeytinyağlı iç veya etli dolma içleride yapabilirsiniz.
* Sunumu çok güzeldir.
* Ziyafetler için servise uygundur.
* Bu yöntemle köfteleri, makarnalarıda servis yapabilirsiniz.
* Et yemeklerinin yanına çok yakışır.
ARILAR KOVANLARINA ÇOMAK SOKULANA KADAR MASUMDUR
8 yorum:
OOOY BU NE LEZZET ELLERİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ CANIM
:)
değişik ve sunumu şık olmuş..ellerine sağlık canım..sevgiler
kek gibi nefis gözüküyor ellerinizi sağlık
Çok teşekkürlerrrr.....
ne hoş bir sunum olmuş, enfes, ellerine sağlık.
Çok pratik ve harika bir sunum..ellerine sağlık olsun canım..sevgiler.
Ne kadar değişik bir tarif. Afiyet olsun :)
Çok teşekkürlerrrr....
Yorum Gönder