16 Nisan 2012 Pazartesi

BANDUMA (ISLAMA – BANDIRMA - BANDIMA)


Malzemeler:
* 6-7 adet kuru yufka
* 1 adet haşlanmış hindi
* Haşlanmış hindinin suyu
* 1 büyük kase iri çekilmiş ceviz
* 250 gr kızdırılmış tereyağ
* Tuz, karabiber


 Yapılışı: Hindiyi üstünü örtecek su,tuz ve karabiberle ile büyükçe bir tencerede iyice haşlayın,daha önceden yapılmış yufkalar 3 parmak genişliğinde katlayıp kesin, bir tabak içine her yufka dilimini sıcak hindi suyuna bolca batırın iyice ıslatın ve her kata bolca ceviz ve hindi eti didikleyin, kubbe şekli verin üzerine kızdırılan tereyağını dökün.sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
 NOT:
* Kastamonu yöresine ait değişik yemekleri zamanla yayınlayacağım.
* Bursa'da yapılan'' Kastanomu günlerinden'' anılan yemeklerdir.
* Kastomonu mutfağı geniş bir kültüre sahip.
* Yemekler genelde un, et, tavuk,hindi,pirinç ve bulgur içeriklidir.
* Tatlıları helvalarıda çok lezzetli..
* Kastamonu mutfağında yufkalar daima yapılmakta ve birçok yemekte kullanılmaktadır.
* Banduma yemeğini isterseniz tavukla yapabilirsiniz.
* İçine zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz.
* Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.
* Üzerine değişik soslar dökebilirsiniz.
SABIR, KUVVETİN DİĞER ADIDIR

18 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Zehracığım ellerine sağlık canım.
Ayrıca bir kastamonulu olarak yöresel lezzetlerimizi desteklediğin için de çok teşekkür ederim canım benim:))
sarılıp öperim seni...

durme durme dedi ki...

Harika görünüyor, tarife bayıldım doğrusu, ellerine sağlık. Sevgilerle...

birtutamkekik dedi ki...

mmm..
çok hoş bir lezzet olmuşş bu..
ellerine sağğlıkk canım..
sevgilerimlee..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

annemineli dedi ki...

İlginize ve güzel cümlelere teşekkürlerrrrr..

zeymuran dedi ki...

değişik bır yemek olmus ellerıne sağlık canım

sonsuz dekorasyon dedi ki...

çok değişik bir lezzet olduğu kesin merak ettim şimdi tatıdını.

MARİFETANE (Elif Hatice) dedi ki...

Bayılırım bu lezzete off canım istedi şimdi:) ellerine sağlık canım şifa olsun sizlere

FunD@ dedi ki...

bunun tavukla yapılanı varmı? arkadaşım yapmıştı hindi bulamadı da tavuklamı yaptı yoksa bu tavukla yapılanımıydı:)) ama lezzetii fevkaladeydii ellerinze sağlık.

nilay dedi ki...

Nefissss
Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler

Pasta sarayim dedi ki...

Enfes bir lezzete benziyor,Ellerine emegine saglik.Sevgiler..

annemineli dedi ki...

Çok teşşekkür ederim.sevgilerrrr

ye-mek dedi ki...

İsminin BANDIRMA olması ilgimizi çekti. Acaba Bandırma yöresine ait bir yemek mi diye baktık ama Kastamonu yöresine aitmiş.

Çok güzel gözüküyor. Bandırma yöresinde de bunun gibi tavuklu mantılar çok meşhurdur.

Ellerinize sağlık,

Sabiha dedi ki...

Merhaba, çok ilginç tarifleriniz varmış ellerinize sağlık, sevgiler.

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık,ben bulgaristan göçmenlerde görmüştüm,ben de göçmenim,ama benimkiler yemezler...amaaaan bazen ne yapacağımı şaşırıyorum,birileri çok kötü alıştırmış...kim acaba

Duru'nun Annesi Gonca dedi ki...

karnımı acıktırdınız valla blogunuz çok güzel bende konuk oldumm..

famoody dedi ki...

love your blog:)Maybe we can follow each other?

Agnes

annemineli dedi ki...

Çok çok teşekkürlerrrrrr....