Yapılışı:Bulgur incecik rendelenmiş kuru soğan kıyma ve 2 yemek kaşığı salça ile iyice yoğrulur,zaman zaman su ilave edilerek yoğurma kolaylaştırılır,bulgur yumuşayınca içine yumurta kırılır ve un ilave edililerek yeniden yoğrulur,daha sonra karabiber ve pul biber konulur yeniden su yardımıyla yoğrulur, elinizin içinde küçük küçük köfteler yapın, diğer tarafta büyükçe bir tencerede sana yağ konularak incecik kıyılmış soğanın 1 tanesi salça koyularak iyice kavrulur, üzerine sıcak su konulur kemikli et veya kemik konulur içine bir tanede et suyu tablet koyularak kaynatılır , etler pişince içine bulgur köftelerini,pirinçi atılır köfteler pişince üzerine bol kuru nane ve limon konulur.İsterseniz üzerine biraz daha yağ kızdırıp dökebilirsiniz.Ben eti düdüklüde pişiriyorum. Afiyet Şeker Olsun...
NOT: * Köfteleri yaparken su ile ellerinizi sık sık ıslayın. * Bulgur ve kıyma iyice yoğrulmalıdır. * Et suyu yerine et su tablet kullanabilirsiniz. * Salça tuzlu olduğundan tuz ayarını ona göre yapın. * Köfteler yuvarlak yuvarlak yapılmalıdır. * Suya koyacağınız pirinç çok fazla olmamalıdır. * Tereyağ kullanabilirsiniz.
9 yorum:
Mmmhh.ellerin dert görmesin,şahane.sevgilerle.mutlu haftasonları.
ımmm lezzetli ve doyurucu bi yemek ellerine sağlık canım
sulu köfteyi bulgurla yapmamıştım hiç...nefis gözüküyor
Elinize sağlık çok malzemeli doyurucu harika bir yemek olmuş sevgiler...
Bulgurlu yenmekleri çok severim ben de..
leziz gözüküyor bulgurlu hiç denememiştim,eline sağlık canım:)
elinize sağlık çok güzel,şu an aç 4 öğrenci olarak bayıldık :D ekmek olsa ekrana banıcam o derece :D
Çok çok teşekkürlerrrrr....
Sitenizde gezinirken çok güzel paylaşımlar gördük Buzboru olarak başarılarınızın devamını diler.
Yorum Gönder