Malzemeler:
* 2 parça büyükçe somon balığı dilimi
Sosu İçin:
* 1 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz, pulbiber
* 2 yemek kaşığı nar ekşi
* 3-4 dilim limon
* 2 tane defne yaprağı
* 2-3 dal biberiye
* 10-15 tane karabiber
* 1 fincan zeytinyağı
Yapılışı: Sos malzemelerini derince bir kap içinde karıştırın, somonu bu sosun içine yatırın bir gece bekletin, ertesi gün yağlanmış fırın tepsisine yerlerleştirin 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
*Somonun faydalarını saymakla bitmez.Haftada 2 gün mutlaka balık yemeliyiz.
* Aynı sosa batırılmış balığı isterseniz kızartabilirsiniz.
* Bol roka salatası tüketilmesi tavsiye olunur.
* Fırında kızarırken çok kızartabilirsiniz
* Ben iyi kızartılmış seviyorum.
* İsterken fırından çıkaracağınıza yakın biraz tereyağ ekleyebilirsiniz.
* Bu sosu bütün balıklarda deneyebilirsiniz..
KÖTÜ HUY İYİLEŞİR, KÖTÜ ADAM İYİ OLMAZ
13 yorum:
ayyy en sevdigim balik ben de mi yapsam bugun.hadi cikarayim dondurucudan.ellerine saglik,sevgilerle.
nefis görünüyor ellerine sağlık. Sevgilerle...
ellerinize sağlık diyete uygun olmuş sevgiler
nefis olmuşş ellerine sağlık
dün akşam somon yaptım böyle yapmak aklıma gelmedi
ellerine sağlık çok güzel olmuş
bu sosu başka hangi balıklarda denemeliyiz sizce ellerinize sağlık nefis olmuş sevgiler...
Your salmon looks delicious!
nefis, leziz görünüyorlar, ellerine sağlık.
Hamsi sevmem ama somona bayılırım.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler..
dayanamıyorum balık görünce ellerine sağlık sevgiler
Balık severlere çok teşekkürlerrr...
HUMMMM yummy yummy; I need to try this receipe;
Somon bir harika görünüyor, ellerinize sağlık.
Gecikmiş olsa da Kadınlar gününüz kutlu olsun.
Sevgiler.
Yorum Gönder