16 Mart 2012 Cuma

CEVİZLİ ŞERBETLİ KURABİYE

 Malzemeler:::
* 125 gr tereyağ
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 yumurta
*  3 kahve fincanı kadar pudra şekeri
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Aldığı kadar un


Üzeri için:
* Kurabiye sayısı kadar yarım ceviz


Şerbeti:
* 1,5 su bardağı su
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1-2 damla limon suyu

 Yapılışı: Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını kurabiye malzemeleri ile karıştırarak yumuşak(kulak memesi) bir hamur haline gelecek şekilde iyice yoğurun. Kurabiye hamurunu streç filme sararak buzdolabında 1 saat bekletin.Dinlenen kurabiye hamurunu 0,5 mm. kalınlığında tezgahınızın üzerinde açın, bir  büyük yuvarlak kalıpla  hamuru kesin, üzeri için aynı ölçüde ortası delik bir kalıpla hamurdan yine kesin, ortası delik olmayan hamur parçasının üzerine ortası delik olanı güzelce yerleştirin ve elinizle hafifçe yapıştırın, boş kısmına yarım ceviz parçasını yerleştirin.200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin soğumasını bekledikten sonra, kaynatılmış şerbete atıp istediğiniz bir borcama çıkarın,üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* Kurabiyeleri yaparken  yuvarlakları çay bardağı kesebilirsiniz, sonra eşit sayıda diğer yuvarlaklar için şişe kapağı ile ortasını açabilirsiniz.
* Kurabiyelerinizi istereniz şerbetsizde tüketebilirsiniz.
* İsterseniz ceviz koymadan pişirip içlerine reçel veya marmalet koyabilirsiniz.
* İsterseniz aynı hamurla çeşitli şekillerde kurabiye yapabilirsiniz.
* Ceviz yerine başka çerezlerde konulabilir.
* İsterseniz içine ve dışınada hindistan cevizi konulabilir.
* Tarçında ilave edebilirsiniz.
* İsterseniz elmalı kurabiye gibi yapabilirsiniz.
* Kurabiye hamurunuzu kolay ve pürüzsüz olmasını isterseniz tezgah üzerine bir naylon serin hamuru üzerine koyun, üzerine tekrar naylon veya streç yayın ikisi arasında merdane ile açabilirsiniz.
* Tepsinize yağlı kağıt sererseniz daha kolay kurabiyeleri çıkarabilirsiniz.
* Kurabiyenizi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
* Üstü yumuşak içi çıtır bir kurabiye yapmak için şerbette 4 dakika gibi tutun.
* İçininde yumuşak olmasını istereniz şerbette 5-6 dk. tutun.
* Kurabiye hamurunu difrizde saklıyabilirsiniz.
* Pişmiş kurabiyelerinizi şerbetlemeden difrizde saklayabilirsiniz.
 * Difrizden çıkardığınız kurabiye hamurunu çözülmesini bekleyip şekil vererebilirsiniz.
* Pişmiş halde sakladığınız kurabiyelerin 1-2 dakika çözüldükten sonra şerbete atabilirsiniz.
DOST YÜZÜNDEN, DÜŞMAN GÖZÜNDEN, DELİ SÖZÜNDEN BELLİ OLUR

13 yorum:

Pasta sarayim dedi ki...

Enfesss görünüyor...ellerine saglik
canim.Sevgiler...

sarımutfak-hande dedi ki...

bu aralar şerbetli tatlılar yapmadığımı fark ettim:((((
ellerine sağlık çok güzel olmuş

emelce yemek dedi ki...

Cok güzel görünüyorlar

Fatma dedi ki...

süperler... eminim çokta lezzetlidir ellerine sağlık
canım sevgiler:))

u.aydin dedi ki...

tam bir bomba,harika ellerine saglik sevgilerle.

mutfaktaki rüya - Arzu- dedi ki...

çok seviyorum böyle lezzetleri.nefis görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler...

Mutfak dili dedi ki...

Canim eline saglik olsun. Bende yaptim bu tatliyi cok guzel oluyor
Sevgiler

annemineli dedi ki...

Çok teşekkürlerrrr...

anneanneninemekleri dedi ki...

çok güzel olmuş elerine sağlık

nanemaydonoz.blogspot.com.gül dedi ki...

bende severim bu tatlıyı
çokta şık olurlar
eline sağlık

nanemaydonoz.blogspot.com.gül dedi ki...

bende severim bu talıyı
hemde görünüde şık
eline sağlık
bloğunu izlemeye aldım
banada beklerim

sonsuz dekorasyon dedi ki...

ayy ben şuruplu tatlılara bayılırım çok lezzetli görünüyor..

Lyndsey dedi ki...

These look amazing! I like how you gave us many different ways to flavor them.