Malzemeler:
* 500 gr Tel kadayıf
* 9-10 tane acı badem kurabiyesi
* 1 büyük kase badem içi
* 1 kase dövülmüş ceviz içi
* 150-200 gr.kadar tereyağ
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 limonun rendelenmiş kabuğu
* 2 tane yumurta sarısı
* Vanilya
* Kıskaçlı Yuvarlak bir kek kalıbı
Şerbeti İçin Malzemeler:
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su
* 1 limonun suyu
Üzeri İçin:
* Kaplamak için acı badem hamuru
* File badem
* Acı badem kurabiyesi
* Badem
* Krem şanti
* Ahududu reçeli
* Meyve şekerlemesi
TEL KADAYIFLI BÖLÜMÜN YAPILMASI:
Öncelikle tel kadayıfını keskin bir bıçakla iyice
kıyın,acı badem kurebiyelerinizin kuru olmasına
dikkat edin, kuru değilse fırında kurutun,acı bademleri iyice oklava ile un haline getirin,cevizi,acı bademleri robottan geçirin içine tarçın ilave edin bir kasede bekletin.
Elimizdeki malzemeler:
.1. Malzeme: Kıyılmış tel kadayı
2. Malzeme: Robotta cekilmiş ceviz,acı badem ve tarçın karışımı
* Malzeme: Un haline getirilmiş acı badem kurabiyesi
4. Bir tavada eritilmiş tereyağ
Yapılışına devam: kepçeli yuvarlak kalıbını erimiş tereyağ ile her tarafını iyice yağlayın, yağlanan yerlere incecik kıyılan kadayıflardan serpin,kalıbın dibine göz kararı kadar telkadayıfı iyice bastırarak yayın,üzerine ceviz içi,badem ve tarçın karışımından bolca dökün, bu katmanın üzerine bolca un haline getirilmiş acı badem kurabiyesi serpin,üzerine erimiş tereyağ dökün. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın,
en üstünede yine bolca tel kadayıfı bastırarak koyun, eritilmiş tereyağ dökün, ayrıca üzerine çırpılmış 2 yumurta sarısını çırpın güzelce yayarak sürün.
180 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dk. iyice kızarana kadar pişirin.
Pastamız fırında pişerken, hemen şerbetini hazırlayın ve soğutun.
Fırında pişen pastanızı fırından çıkarın biraz soğutun,ister ters çevirerek kullanın yada normal yüzünü kullanın, üzerine yavaş yavaş şerbeti dökün, şerbeti çekince üzerine sadece pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz yada benim gibi çeşitli süsleme malzemeleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olun....
NOT:
* Pastamız kolay ama biraz zahmetli, ama tadı süper.
* Pastamızı yaparken sıralamayı unutmayın
1. Malzeme: Kıyılmış tel kadayı
2. Malzeme: Robotta cekilmiş ceviz,acı badem ve tarçın karışımı
* Malzeme: Un haline getirilmiş acı badem kurabiyesi ve vanilya
4. Bir tavada eritilmiş tereyağ
5. Çırpılmış yumurta
6. Şerbet(püf noktaları)
* Kadayıfların çok kıyılması gerektiğini unutmayın
* Tereyağını ne çok ne de az koyun
* Malzeme miktarlarının opsiyonları her zaman vardır.
* Üzerini süslemeden sadece pudra şekeri ile tatlı gibi servi yapabiliriniz.
* Üzerini süsleyince pasta olarak servi yapabilirsiniz.
* Süsleme malzemeleri ve sonsuz yaratıcılık sizlere kalmıştır.
*Acı badem kurabiyeniz kuru değilse mutlaka fırında kurutun yoksa ufalanmaz.
* İsteyen hazır satılan badem unu da kullanabilir.
* İçine koyacağınız ceviz ve badem miktarlarını kendinizde ayarlayabilirsiniz.
* Katlara koyacağınız tereyağ sadece erimelidir,çok kızdırmayın
* Vanilyayı isterseniz ceviz ve bademede ilave edebilirsiniz.
*Çeşitli şekillerde servis yapabilirsiniz.
* Ben iki tane pasta yaptım, birini acı badem hamuru ( Pasta malzemesi
satan marketlerde mevcut veya kendiniz yapabilirsiniz) kaplayarak süsledim, diğerini küçük kalıplarla kestim değişik şekillerde süsleyerek servis yaptım.
DÜNYA BİR BAŞKA ALEMİN,
BEKLEME ODASIDIR
32 yorum:
Çok ilginç bir tarif ilk defa görüyorum!
Değişik geldi ellerinize sağlık
muhteşem ve bol emekli görünüyor..ellerinize sağlık...:)
nasıl farklı ve güzel bir tarif. tadını şöyle bir hayal ettimde mmm nefis ellerine emeklerine sağık...
Çok farklı bir tarif,tadının nefis olduğu belli.Alttaki tabağı müsaadenizle alıyorum:)Ellerinize sağlık..Sevgiler..
Arkadaşım çok güzel olmuş ellerine sağlık çok değişik bir tarif
Zehra hanimcim yine harikalar cikmiellerinizden, cok ozendim simdi :) ellerinize saglik, mutlu haftasonlari.
Canım arkadaşlarım,buyurun hep beraber yiyelim, teşekkür ederken öpüyorum...
Çok farklı bir tarifmiş ellerinize sağlık :)
Sevgili Zehra, çok uğraştırıcı bir pasta hazırlamışsın. Ama dilimlenmiş halini görünce değmiş. Afiyetler olsun..
Süpersin tatlım ellerine emeklerine sağlık:)muhteşem güzel görünüyor listeme aldım geniş bir zamanda bende denemek isterim doğrusu:)
öperim seni...
Gercektem cok degisik bir tarif:-)
Harika olmus sunumunda bir ayri guzel.
Ellerine saglik.
Sevgiler
Ben böyle nefis pasta görmedim canım ellerine emeğine sağlık harikasın... sevgilerimle...
Çok ilginç ve çok zahmetli bir tatlı ama şahane görünüyor ellerinize sağlık =)
üf üf üf ki ne üf..çok güzel görünüyor ..Ama baya zahmetli bol zamanımın olduğu bir gün denicem kesin...
ellerine sağlık ablacımmm:)
nefis görünüyor bu tatlı:))
sevgiler:)
DEĞİŞİK BİR PASTA OLMUŞ,EMEĞİNE SAĞLIK,KEYİFLİ PAZARLAR..
Waoww nefis!!!
nefis görünüyor ve eminim lezzti piçok pasta ya fark atacak cinsten ellerinize sağlık sevgiler...
Canım arkadaşlarım çok teşekkür ederim...
Çok leziz görünüyor. Ellerinize sağlık.
Ohhh..qué ven mis ojos,una hermosa torta y deliciosa al paladar luce suave y muy bien hecha,mis saludos y abrazos.
Harika olmuş gerek görüntüsü gerek tadı süper çok çok beğendim ellerinize sağlık.
This looks like a very delicious dessert. I will try to translate the recipe. Thank you for visiting my blog, welcome!
Çok çok teşekkür ederim...
Ne kadar değişik, ama harika görünüyor. Gerçekten zahmetli olduğu belli..
Ellerine sağlık..
Hülyacığım gönülden teşekkürlerrrr...
Evet, okurken insana biraz zahmetli geliyor ama bence yaparken eminim o kadarda zor değilmiş, deriz.Ellerinize sağlık
Canım çok teşekkür ediyorum,Senin dediğin gibi yapınca kolay,sevgilerrr..
çok farklı
çok güzel
ellerine sağlık canım
gene döktürmüşsün
:)))
Canım hoş geldin,teşekkürlerrrr...
ağzımın suyu aktı bravo...
Teşekkürlerrrrr...
Yorum Gönder