27 Şubat 2012 Pazartesi

MİLFÖY'DE LAZ BÖREĞİ

MİLFÖY'DE LAZ BÖREĞİ

 Malzemeler:
* 1 paket milföy hamuru ( 20 tane)
* 6 yemek kaşığı silme beyaz un
* 2 su bardağı toz şeker
* 2,5 su bardağı süt
* 2 paket vanilya
* 1 adet yumurta
* Bir fiske tuz
 Yapılışı: Milföy hamurlarınızı tepsinize göre elinizle yumuşatarak tepsinize yayın, çatalla birkaç yerinden delin,
milföy hamurlarınızı önceden 180 dercede ısıtılmış fırınınızda alt üst kızarana kadar pişirin. Ayrı bir yerde unu,sütü, yumurtayı,şekeri ve vanilyayı iyice çırpın ve ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Ocaktan alın ve 3-4 dakika tekrar çırpın, pişen milföylerin yarısına muhallebiyi dökün diğer yarıını üzerine kapatın, üzerine pudra şekeri eleyin.
Afiyet Şeker Olsun....
 NOT:
* Milföyde laz böreği hem pratik hemde çok lezetlidir.
* Milföy katlarını isterseniz üç kat yapabiliriniz.Her kata muhallebi koyabilirsiniz.
* Muhallebiye isterseniz toz krema koyup iyice çırpabilirsiniz.
* İstediğiniz şekilde muhalleyi çeşitlendirebilirsiniz.
* İstereniz pişen milföyü kırıntı haline getirip üzerini bu kırıntılarla süsleyebilirsiniz.
* İstereniz üzerini krema ile süsleyebilirsiniz.
* Üzerini veya aralarını meyvelerle süsleyebilirsiniz.
* Milföylerin fırında iyice kızartmanız gerekir.
* Laz böreği tadında bir pastanız olacaktır.
* Laz böreği yapımından daha kolaydır.
* Tatlılara bir fiske tuz koymak lezzetini artırır.
İRADENE HAKİM, VİCDANINA ESİR OL

13 yorum:

Elifin Terazisi dedi ki...

Ellerinize sağlık, çıtır çıtır ne güzel olmuştur:)

Mutfak Dili dedi ki...

Elinize saglik olsun. Lazlar duymasin milfoyden yapildigini..))
Bende hazır baklava yufkasından yapmıştım. Guzel oluyor tadı..
Sevgiler...

Gönülünce dedi ki...

İki laz böreğide misle gibi olmuş...Çıtır çıtır yemesi harika olmalı...Ellerine sağlık ablacığım...
Sevgiler...

MUTFAKISTAN dedi ki...

ELLERINE SAGLIK SAHANE GORUNUYOR
MILFOY ILE GERCEKTEN LAZ BOREGI LEZZETI YAKALANIYOR
SEVGILER

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

pratik laz böreği olmuş ellerine sağklık arkadaşım
sevgiler:)

Betül İnce dedi ki...

Hem şık hem de gerçekten daha pratik, ellerine sağlık.

u.aydin dedi ki...

pastanede yediklerim gibi olmus.ellerine saglik,sevgilerimle.

durutarifler dedi ki...

Buna bayılyoruz biz
nefis bir şey oluyor biliyorum
Ellerine sağlık
Sevgiler

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

mm mis olmuş pratik
ellerine sağlık
:)

Ferkay dedi ki...

BENDE DENEMİŞTİM GERÇEKTEN HARİKA.
ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
SEVGİLER..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım arkadaşlarım, gönül teşekkürlerrr...

BENİMDENİZİM dedi ki...

Merhaba sitenizi az önce tesadüfen gördüm. Çok güzel sunumlarınız ve tarifleriniz var hayrabolu tatlısı çok güzel göründü gözüme. Laz böreğini bir dönem bende yaptım. Hazır baklavalık yufkadan yaptım güzel oldu. 12 altına 12 üstüne koymuştum.Bende beklerin

siyah kuğu dedi ki...

Gerçekten Anne eli gibi tarifler ,hepsini denemem gerek tabi yüz kilo olmazsam iyidir güya diyetteyim:))