Malzemeler:
* 3 tane orta boy küçük doğranmış enginar
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 Şişe (paket) garnitür
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 tane doğranmış dolmalık biber
* 2 tane soyulmuş doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz
* 2 su bardağı sıcak su (azalıp çoğalabilir)
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
Yapılışı: Tencereyi ocağa koyup zeytinyağı içinde soğanlar iyice kavurun. Üzerine dereotunun yarısı hariç diğer malzemelerin tamamını koyun, sarartıyıncaya kadar iyice kavurun, üzerine 2 su bardağı sıcak su koyun, sebzeler yumuşayınca kadar pişirin. Ocaktan indirince üzerine dereotu ekleyin, servise hazır.
Afiyet Şeker Olsun.....
NOT: Enginar Yemeklerine devam.
* İsteyen hazır garnitür yerine, kendisi havuç, bezelye ve patates koyabilir.
UCUZ ET TENCERE YAKAR
11 yorum:
Canımmm ellerine sağlık yine harika
görünüyor sevgiler...
Offf bayıldım bu enginara ben,tabağı alsam?
Çok güzel ve sağlıklı bir yemek, ellerinize sağlık. Enginarın her halini severim ama en fazla zeytinyağlı olarak... Size afiyet olsun.
Sevgiler.
Aaaa enginar tarifi arayınca sana geleceğim Zehra. Ellerine sağlık.
Enginar tarifi isteyen herkesi beklerim,daha bitmedi daha tarif varr,ama biraz molamı versem,Zarif yorumlara teşekkürlerrrr.Sevgilerrr....
Çok leziz ve iştah açıcı görüntüsü var ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılar.
ellerine saglık canım.
o GÜZELİM ENGİNARA ,
VE SANA ÇOK SEVGİLERRR,
:)))
arka arkaya enginarlı tarifler, tam bir enginar geçidi olmuş:) ellerine sağlık, sevgiler...
Zehra hanım ellerinize sağlık.Buradan nefis görünüyor enginarlı lezzetler.Ben yeni sevmeye başladım enginarı sizde bol çeşit var bunu unutmadım tarif iin size geleceğim:))
çok öpüyorum, mutlu tatiller..
Arkadaşlar bende çok enginar tarifi var, çünkü çok tüketiyorum.Her zaman enginar için beklerim.Teşekkürlerrr ve Sevgilerrr.....
Yorum Gönder