9 Aralık 2009 Çarşamba

Boyun Haşlama


Malzemeler:
* Dilimlenmiş bir koyun boynu
* 2-3 tane orta boy patates
* 1 büyük havuç
* 3-5 tane kuru soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 çay kaşığı tana karabiber
* 1 tane defne yaprağı
* 1 tane kereviz(tercihe göre)
* Tuz

Yapılışı:
Bütün sebzeler yıkanıp büyük büyük doğranır. Düdüklü tencere içine bütün malzemeler ve dilimlenmiş boyun etleri de ilave edilerek tencere ateşe konulur. Pişmesi tamamlanınca limon ile servis edilir.
Afiyet Şeker Olsun.

NOT: Pişerken azıcık sirke konulabilir. Yağ ilave etmeye gerek olmaz zaten koyun boyunun yağı yeterli olacaktır. İstenilirse normal tencerede de pişirilebilir. Düdüklü tencere zamandan kazanç sağlar.Düdüklü tencereleri kullanmayı öğrenmeden kullanmayınız. Defne yaprağını yemekkeriniz pişince hemen çıkarın.Tane karabiber sayısını azaltıp çoğaltabilirsiniz.


GÖZ GÖRDÜĞÜNDEN KORKARMIŞ.

7 yorum:

nilay dedi ki...

Offf suyunada bana bana yiyecekin ki tadına doyulmaz.
Ellerine sağlık.
Sevgiler

annemin yemekleri dedi ki...

Buyrun beraber olsun,ziyaretiniz için teşekkürlerr...

annemin yemekleri dedi ki...

Nilay:)Canım bende hemen Fatih Sultan M.Bulvarına yakın oturuyorum.Ticaret Lisesi var.Onun karşısında,Görüşmek isterim.sevgilerrrrr.Dilek Özer'den Emekliyimmm.Sevgilerrrr.

Çınar dedi ki...

off, nasıl canım istedi biliyor musun:)) çok güzel görünüyor.

Ellerine sağlık.

Sevgiler

annemin yemekleri dedi ki...

Çok zarifsin tatlım.Gel beraber olsun yiyelim.Teşekkür ve sevgilerrrr

Pembe Tatlar dedi ki...

oo sunum süper ellerine sağlık

annemin yemekleri dedi ki...

canım çok ince ve zarifsin,sağol geldiğin için.Sevgilerrrrr...