30 Eylül 2012 Pazar

KAŞIK HELVASI

 Malzemeler:
* 3 su bardağı beyaz un
* 2,5 su bardağı pudra şekeri veya toz şeker
* 250 gr tereyağ veya margarin
* 1 paket vanilya
* İstenilirse dövülmüş fındık fıstık konulabilir.
 Süslemesi için:
* Çikolata sosu
* Pudra şekeri
* Fındık, fıstık
 Yapılışı: 250 gr tereyağını altı kalın bir tencerede(tercihen çelik) göz göz olana kadar kızdırın, üzerine unu dökün hızlı hızlı devamlı karıştırın, helva kokusu gelene kadar işleme devam edin, üzerine pudra şekerini,vanilyayı dökün ocağın altını kapatın, sürekli olarak yine karıştırın, soğumaya bırakın. Ilıdıktan sonra
kaşıklave elle bastırarak kaşık şeklini verin, üzerine pudra şekeri, çikolata sosu dökerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Tereyağından sakın kısmayın
* Pudra şekeri daha çabuk eridiğinden daha iyi oluyor.
* Vanilya, fındık fıstık koymak sizlere kalmış
* Şayet elinizle toplayamazsınız bir çay bardağı su ilave edebilirsiniz.(şeker koyma aşamasında)


KÖPEKLERİN DOSTLUĞU LEŞİN BAŞINA KADARDIR


 

3 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Harika gözüküyor,ellerinize sağlık.

Unknown dedi ki...

anneannemi hatırladım. çok yapardı çok değişik sizinki elinize sağlık deniycem

Sütüme Sarelleme Karışma dedi ki...

kim karşı koyabilir ki bu lezzete, tadında bırakabileceğimi bilsem yaparım ama tencerenin dibini görmeden durmam ben biliyorum kendimi:) ellerinize sağlık