30 Mayıs 2011 Pazartesi

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ TARİFLERİ

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ ÇEŞİTLERİ Malzemeler:
* 5-6 tane güllaç yaprağı
* 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
* 1 litre kadar süt
* 1 paket vanilya
* 1,5 su bardağı toz şeker
* Üzerini süslemek için badem, tarçın vs.

Muhallebi İçin:
* 4- 5 su bardağı süt
* 1 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 75 gr margarin
* 1su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
* 3-4 tane dövülmüş damla sakız parçası

Muhallebinin Yapılışı: Sütü, unu, şekeri,damla sakızı ve vanilyayı bir tencerede orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Üzerine margarini ilave ederek mikserle 5 dk. iyice çırpın.İçine ceviz veya fındıkları ekleyin. Bir kenarda bekletin.

Güllaçın yapılışı: Sütü,şekeri,vanilyayı bir tencere kaynatın ve biraz soğumasını bekleyin. Güllaç yapraklarının yarısını bu süte batırarak düz bir borcama dizin, arasına muhallebiyi ve cevizi dökün kalan yarısını aynı şekilde ıslatarak muhallebinin üzerine dizin, üzerine bir miktar daha sütten dökün, kare dilimlere ayırıp buzdolabında 3-4 saat bekletin üzerini süsleyerek servis yapın.

Fincanda Güllaç Yapımı: Islatılmış güllaç yapraklarını bu kez büyükçe bir fincana yerleştirin arasına muhallebi koyun üzerine yine ıslanmış güllaç yaprakları ile kapatın buzdolabında 3-4 saat bekletin, fincanı ters çevirerek çıkarın, üzerini süsleyin ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:

* Verdiğim malzemeleri her çeşit güllaca kullanabilirsiniz.

* İsterseniz güllaç yapraklarını rulo yaparak arasına muhallebi koyabilirsiniz.

* Güllaçın üzerini çeşitli şekillerde süsleyebilirsiniz.

* Şeker miktarını kendi ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz.

* Güllacın üzerine erimiş çikolatada dökebilirsiniz.

* Ceviz fazla gelirse sadece muhallebiye koyabilirsiniz.

* Ceviz yerine fındık,fıstık koyabilirsiniz.

* İçine isterseniz gül suyu ilave edebilirsiniz.Ben koymadım.

*Güllaçları çok sıcak süte batırırsanız hamurlaşır.

* Sütün ılık olması gerekir.



BİR ÇİVİ BİR NALI, BİR NAL BİR ATI, BİR AT BİR YİĞİDİ KURTARIR

24 yorum:

Aycan dedi ki...

Çk severim muhallebili güllaçı.Ellerinize sağlık.

Selamlar;

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

bayılırım güllaca ramazan havası getirdi bana ellerine sağlık canım harika görünüyorlar
sevgiyle kucaklıyorum

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık!

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık

sevil şahin dedi ki...

Zehra annem ellerine sağlık enfes bir tarif olmuş Ramazanda da ne çok severim bir bilsen :))

Tümay Öztürk dedi ki...

Ayyy tadı damağıma geldi! Ellerine sağlık nefis duruyor Zehra anne.

mutfagabuyrun dedi ki...

hafif ve lezzetli bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Maria Dolores dedi ki...

Muchas gracias por tu comentario en mi blog. Intento traducir hay algunos ingredientes que desconozco pero sabiendo que lleva avellanas y almendras se que quedará un postre riquísimo.
Saludos

Unknown dedi ki...

hemde çok severim güllaçı
ellerine sağlık canım

hdidem95 dedi ki...

ablacım bana hep ramazanı hatırlatır güllaç muhallebilide ayrı bir lezzetli olmuştur eminim ellerine sağlık öptüm sevgiler

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar canim,
güllec harika görünüyor, yiyip begendigim ama hic denemedigim bir lezzet,
sevgiler...

Gülcan dedi ki...

ÇOK LEZZETLİ OLMAKI ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.Verdiğin bilgiler için de teşekkürler.Güllacı çok severim,damla sakızlı muhallebili mımmm bayılırım.
Sevgilerimle...

sarımutfak-hande dedi ki...

nedense hep ramazanda yaparım sonra unuturum gider
ellerine sağlık nefis olmuş canım

Narince dedi ki...

Oh oh çeşit çeşt, ellrine sağlık ablacığım.

marianna franchi dedi ki...

Oltre a presentarsi benissimo dev'essere di un buono! Un abbraccio

marianna franchi dedi ki...

Oltre a presentarsi benissimo dev'essere di un buono! Un abbraccio

www.sendepisir.com dedi ki...

Zehra'cım ne zamandır yorum bırakamıyorum. İnt. sorun var gidip gidip geliyor. Ramazana az kala güllaç tarifini vermişsin. Ellerine sağlık,teşekkürler...

Betty's Cuisine dedi ki...

mmm... this looks delicious!!!

Birsel ve İrem dedi ki...

Sütle aram olmadığı için şimdiye kadar hiç güllaç yapmadım ve de tadına bakmadım. Sanırım bu muhallebi ile önyargılarımı aşabilirim. Ellerinize sağlık, harika bir fikir, nefis bir görüntü. Afiyet olsun.
Sevgiler.

Betül KAVAL dedi ki...

bir türlü sevemedim gitti şu güllecı neden se. görünüşlerine hasta oluyorum ama tadına bakamıyorum. elleirne sağlık.

sevgiler

Tijen dedi ki...

Aşkolsun yapılır mı bu bana?
Güllaç en sevdiğim tatlılardandır. Şekere veda ettim diye nicedir yapmadım. Gerçi balla da yapılır ama...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim.Sevgilerrrrr...

Maite (Mai) dedi ki...

very good. A wonderful dessert!
I like everything I've seen ... genial!
1 abrazo