Malzemeler:
Et Sote:
* 250 gr. kuzu şişlik et veya dana şişlik et
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı yağ (tereyağ, sıvıyağ veya katı yağ)
* 4-5 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı soya sosu
* 1-2 yaprak defne yaprağı
* 1 çay kaşığı kekik
* Tuz, karabiber, pul biber
Et Sotenin Yapılışı: Genişce bir teflon tavada etleri önce hızlı ateşte sonra yavaş ateşte güzelce pişirdikten sonra üzerine soğanı koyun ve kavrun. Domates ve baharatları da ekledikten sonra hazırladığınız patates püresinin üzerinde servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
Patates Püresi Malzemeleri:
* 5-6 tane orta boy haşlanmış ve ezilmiş patates
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı kadar soğuk süt
* Azıcık muskat rendesi
* Tuz, karabiber
Patates Püresinin Yapılışı: Patatesler haşlandıktan sonra rendeleyin veya ezin. Ayrı bir yerde, derince bir kabın içinde tereyağını erittikten sonra üzerine ezilmiş patatesleri, sütü ve baharatları ilave edin. Süt kendini çekene kadar karıştırarak pişirin.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Sote yaparken antrikot gibi yumuşak etler kullanmak daha iyi netice verir.
* Kullandığınız kuzu eti şişlik, yağlı olursa dana tercih edebilirsiniz.
* Sote yapılan yemeklerde içerisinde başka malzemelerde olduğu için, etler çok iyi pişmelidir.
* Öncelikle etler pişirilmeli sonra diğer malzemeler katılmalıdır
*Sotenize isteğiniz sebzeyi ilave edebilirsiniz.
*Sotelerde kuşkonmaz, biber, brokoli, soğan, bezelye, mantar gibi çabuk pişen sebzeleri tercih etmelisiniz.
*Tavaya yağ koyup malzemeleri bir-iki dakika orta ateşte pişirin. Malzemeleri eklemeden ısının iyi olmasına dikkat etmelisiniz.
*Malzeme tavaya değdiği anda cızırdamalı.
* Orta ısıda sürekli karıştırarak pişirilmelidir.
*Soya sosunu dikkatli ilave etmelisiniz aksi takdirde soteniz tuzlu olabilir. Tuzu en son tadına bakmadan ilave etmeyin.
* Yağ, süt, baharat miktarları size kalmıştır. Az veya çok koyabilirsiniz.
* Patates püresine koyacağız muskat 1 çay kaşığından az olmalıdır.
* Patates püresini patates ezme aletlerinde çok kolay ezebilirsiniz.
* Patateler soğumadan sakın rendelemeyin veya ezmeyin biraz ılıyınca ezme işlemine başlayın.
* Robotta ezdiğinizde kıvamı biraz farklı oluyor. Süt miktarı az gelirse ilave edin veya çok gelirse azaltın.
* Patatesin cinsine göre miktarlar değişebilir.
BİR DERİDEN İKİ POST ÇIKMAZ
14 yorum:
Eline saglik canim cok lezzetli olsa gerek!!
püre ve et ayrılmaz ikili ben balık pişirdiğim zaman bile püre yaparım çok da sevilir.sunum lezzetini de haberdar ediyo ellerine sağlık sevgiler..
ablacımm ellerine emeklerine sağlık:)
pek güzel olmuş soten:)
patates püresi de çok yakışır zatenn:))
Ellerinize sağlık çok lezzetli bir yemek sevgiler...
Etin yanına nasıl güzel yakışıyor patates püresi.Ellerinize sağlık.
Sevgiler;
süper bir görüntü canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Pek bir güzel görüntü olmuş. ellerine sağlık.
Sevgiler
Hepimize afiyet olsun...Yutkundum resmen fotoyu görünce.. ELlerinize sağlık :D
merhabalar blogunuzu yeni izlemeye başladım ve tarifinizide çok beğendim sunumda çok hoş ellerinize sağlık
Kimsenin bu yemeği sevmediğini sanmıyorum:) ELlerine sağlık Zehra anne:)
benim en sık yaptıgım et yemegidir ailecek bayılırız.ellerine saglık.
Çok teşekkürlerrrr...Sevgilerrrrr...
leziz bir şey ellerine sağlık sevgiler
Teşekkürlerrrrr....
Yorum Gönder