23 Mayıs 2011 Pazartesi

PATATES PÜRELİ ET SOTE

Malzemeler:
Et Sote:
* 250 gr. kuzu şişlik et veya dana şişlik et
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı yağ (tereyağ, sıvıyağ veya katı yağ)
* 4-5 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı soya sosu
* 1-2 yaprak defne yaprağı
* 1 çay kaşığı kekik
* Tuz, karabiber, pul biber

Et Sotenin Yapılışı: Genişce bir teflon tavada etleri önce hızlı ateşte sonra yavaş ateşte güzelce pişirdikten sonra üzerine soğanı koyun ve kavrun. Domates ve baharatları da ekledikten sonra hazırladığınız patates püresinin üzerinde servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....

Patates Püresi Malzemeleri:
* 5-6 tane orta boy haşlanmış ve ezilmiş patates
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 su bardağı kadar soğuk süt
* Azıcık muskat rendesi
* Tuz, karabiber


Patates Püresinin Yapılışı: Patatesler haşlandıktan sonra rendeleyin veya ezin. Ayrı bir yerde, derince bir kabın içinde tereyağını erittikten sonra üzerine ezilmiş patatesleri, sütü ve baharatları ilave edin. Süt kendini çekene kadar karıştırarak pişirin.

Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Sote yaparken antrikot gibi yumuşak etler kullanmak daha iyi netice verir.
* Kullandığınız kuzu eti şişlik, yağlı olursa dana tercih edebilirsiniz.
* Sote yapılan yemeklerde içerisinde başka malzemelerde olduğu için, etler çok iyi pişmelidir.
* Öncelikle etler pişirilmeli sonra diğer malzemeler katılmalıdır
*Sotenize isteğiniz sebzeyi ilave edebilirsiniz.
*Sotelerde kuşkonmaz, biber, brokoli, soğan, bezelye, mantar gibi çabuk pişen sebzeleri tercih etmelisiniz.
*Tavaya yağ koyup malzemeleri bir-iki dakika orta ateşte pişirin. Malzemeleri eklemeden ısının iyi olmasına dikkat etmelisiniz.
*Malzeme tavaya değdiği anda cızırdamalı.
* Orta ısıda sürekli karıştırarak pişirilmelidir.
*Soya sosunu dikkatli ilave etmelisiniz aksi takdirde soteniz tuzlu olabilir. Tuzu en son tadına bakmadan ilave etmeyin.
* Yağ, süt, baharat miktarları size kalmıştır. Az veya çok koyabilirsiniz.
* Patates püresine koyacağız muskat 1 çay kaşığından az olmalıdır.
* Patates püresini patates ezme aletlerinde çok kolay ezebilirsiniz.
* Patateler soğumadan sakın rendelemeyin veya ezmeyin biraz ılıyınca ezme işlemine başlayın.
* Robotta ezdiğinizde kıvamı biraz farklı oluyor. Süt miktarı az gelirse ilave edin veya çok gelirse azaltın.
* Patatesin cinsine göre miktarlar değişebilir.
BİR DERİDEN İKİ POST ÇIKMAZ

14 yorum:

AskinAy dedi ki...

Eline saglik canim cok lezzetli olsa gerek!!

Asuman'la dedi ki...

püre ve et ayrılmaz ikili ben balık pişirdiğim zaman bile püre yaparım çok da sevilir.sunum lezzetini de haberdar ediyo ellerine sağlık sevgiler..

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ablacımm ellerine emeklerine sağlık:)
pek güzel olmuş soten:)
patates püresi de çok yakışır zatenn:))

Özgen dedi ki...

Ellerinize sağlık çok lezzetli bir yemek sevgiler...

Aycan dedi ki...

Etin yanına nasıl güzel yakışıyor patates püresi.Ellerinize sağlık.


Sevgiler;

sevda dedi ki...

süper bir görüntü canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

nilay dedi ki...

Pek bir güzel görüntü olmuş. ellerine sağlık.
Sevgiler

mndlna dedi ki...

Hepimize afiyet olsun...Yutkundum resmen fotoyu görünce.. ELlerinize sağlık :D

sevde dedi ki...

merhabalar blogunuzu yeni izlemeye başladım ve tarifinizide çok beğendim sunumda çok hoş ellerinize sağlık

Tümay Öztürk dedi ki...

Kimsenin bu yemeği sevmediğini sanmıyorum:) ELlerine sağlık Zehra anne:)

Eylem dedi ki...

benim en sık yaptıgım et yemegidir ailecek bayılırız.ellerine saglık.

annemineli dedi ki...

Çok teşekkürlerrrr...Sevgilerrrrr...

Cafe Portakal dedi ki...

leziz bir şey ellerine sağlık sevgiler

annemineli dedi ki...

Teşekkürlerrrrr....