*2 Su bardağı pilavlık pirinç
* 1 çay bardağı sıvı ve tereyağ karışık yağ
* 1 adet keme şeker veya 1 çay kaşığı şeker
* 1 adet domatesin püresi
* 1 kase kıyılmış dereotu
* 1 kase kıyılmış maydanoz
* 1 kase kıyılmış taze nane
* 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
* 1 çay bardağı haşlanmış mısır
* 1 çay bardağı haşlanmş nohut
* 4/1 limonun suyu
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tane karabiber
* Tuz
Afiyet Şeker Olsun....
* Bu pilavı dört çeşitlede yapabilirsiniz.
* Pilav yapmanın püf noktalarını daha önceki yayınlarda vermiştim ama ben bir kez daha aşağıda vereceğim.
* Pilava koyacağınız malzemeleri kendiniz değiştirebilirsiniz.
* Nohutu, bezelyeyi, mısırı önceden haşlarsanız, pilavı daha kolay yapabiliriniz.
* İsterseniz konserve alabilirsiniz.
* Yada dondurulmuş kullanabilirsiniz.Dondurulmuş malzemeleri yine haşlamanız gerekir.
* Ben buzdolabına haşlayıp koyduğum malzemeleri kullandım.
* Tane karabiber ve kuş üzümlerini herke sevmiyebilir üzerine süs yapabilirsiniz.
* Kırmızı rengi elde etmek için domates püresini birazcık pişirerek pilava ilave ettim.
* İçine istediğiniz baharatları tercihe göre koyabilirsiniz.
* Kalıbınıza streç koymazanız kolay çıkaramıyabilirsiniz.
* Değişik kalıplardada yapabiliriniz.
PİLAV İÇİN PÜF NOKTALARI :*Pilavlık pirincin taneleri iri olmalıdır.* İyi bir pilav için su ölçü nispeti çok önemlidir.* Pirinçin su kaldırma nispeti iyi bilinmelidir.* Pilavlara etsuyu ilavesi çok yakışır.* Domatesli pilavlar diğer pilavlara göre daha az su kaldırır.* Pilavlara konulan şeker ve limon parlaklık ve taneleştirmeyi sağlar.* İyi bir pilav iyi dinlenmelidir.* Pilav dinlenmeden karıştırılmamalıdır.* Dinlenen pilavı karıştırırken tahta kaşık sapı ile tel tel karıştırmalıdır. Yoksa hamur olur.* İstenilirse kaynayan suyada pirinç salınarak pilav yapılır.* Suya pirinç salınarak yapılan pilavların yağı sonradan yakılarak konur.* Pilav tenceresi her evde özeldir.* Teflon, bakır, çelik gibi tencereler kullanılır.*Pilavlarınızın yağı az gelirse üzerine yağ yakabilirsiniz.
EĞRİ AGACIN DOĞRU GÖLGESİ OLMAZMIŞ

13 yorum:
Ne kadar renkli bir pilav olmuş.Ellerinize emeğinize sağlık.
Sevgiler;
görüntüsüne bayıldım canım.harika.ayrıca verdiğin püf noktalarıda çok güzel.ellerine sağlık.sevgiler.
renkli pilav bu yazın trend yemeği olmaya aday :) ellerine sağlık bende yemezsem olmaz bir tabakta ben isterim .sevgiler
Canım ablacığım,
Cıvıl cıvıl görüntüsü ile nefis bir pilav olmuş, ellerine sağlık.
Kaşık kaşık yemek istiyorum;) herkes kendi beğendiğini köşeyi alabilir..
ellerine sağlık..
Zaten çok severim pirinç pilavını bşrde böyle renkli olunca artık hangisinden yiyeceğini bilemez insan:) Ellerine sağlık...
ablacımm baharı hatta yazı müjdelemiş bu pilav:)
hıdırellezde geliyor maşallah pek bereketli pek güzell:))
ellerine sağlık ablacım:)
harika görülüyor
afiyet olsun :))
Turkish Underwearing desing
www.yoncatoptan.com
If you wisit me , I will be glad:)
:)
:):)
:):):)
:):):):
Kendi İşinizi Kurun!!!!
Değişik görüntüde nefis bir pilav olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım..
Hakikaten renkli olmus. Ne kadar da bol malzemeli ve besleyici. Ellerinize saglik. Bana da beklerim. Sevgiler :)
Çok teşekkürlerrrrr...Sevgilerrrr..
Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder