3 Mayıs 2011 Salı

RENKLİ PİLAV

Malzemeler:
*2 Su bardağı pilavlık pirinç
* 1 çay bardağı sıvı ve tereyağ karışık yağ
* 1 adet keme şeker veya 1 çay kaşığı şeker
* 1 adet domatesin püresi
* 1 kase kıyılmış dereotu
* 1 kase kıyılmış maydanoz
* 1 kase kıyılmış taze nane
* 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
* 1 çay bardağı haşlanmış mısır
* 1 çay bardağı haşlanmş nohut
* 4/1 limonun suyu
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tane karabiber
* Tuz
Yapılışı: Pirinci tuzlu suda 40-45 dk. beklettikten sonra, normal pilav yapın.Pişen pilavı 3 eşit parçaya ayırın, ilk ayrılan pilavı domates püresi ile karıştırın, ikinciye yeşillikleri ilave edin, üçüncü pilavada bezelye,mısır, nohutu katıp karıştırın. Ortası delik bir kek kalıbını streç ile kapladıktan sonra pilavları ayrı ayrı kalıba doldurun üzerinide streçle kapladıktan sonra dolapta 30 dk. dinlerdikten sonra servis tabağına ters çevirerek servis yapın.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun....





NOT:


* Bu pilavı dört çeşitlede yapabilirsiniz.


* Pilav yapmanın püf noktalarını daha önceki yayınlarda vermiştim ama ben bir kez daha aşağıda vereceğim.


* Pilava koyacağınız malzemeleri kendiniz değiştirebilirsiniz.


* Nohutu, bezelyeyi, mısırı önceden haşlarsanız, pilavı daha kolay yapabiliriniz.


* İsterseniz konserve alabilirsiniz.


* Yada dondurulmuş kullanabilirsiniz.Dondurulmuş malzemeleri yine haşlamanız gerekir.


* Ben buzdolabına haşlayıp koyduğum malzemeleri kullandım.


* Tane karabiber ve kuş üzümlerini herke sevmiyebilir üzerine süs yapabilirsiniz.


* Kırmızı rengi elde etmek için domates püresini birazcık pişirerek pilava ilave ettim.


* İçine istediğiniz baharatları tercihe göre koyabilirsiniz.


* Kalıbınıza streç koymazanız kolay çıkaramıyabilirsiniz.


* Değişik kalıplardada yapabiliriniz.







PİLAV İÇİN PÜF NOKTALARI :*Pilavlık pirincin taneleri iri olmalıdır.* İyi bir pilav için su ölçü nispeti çok önemlidir.* Pirinçin su kaldırma nispeti iyi bilinmelidir.* Pilavlara etsuyu ilavesi çok yakışır.* Domatesli pilavlar diğer pilavlara göre daha az su kaldırır.* Pilavlara konulan şeker ve limon parlaklık ve taneleştirmeyi sağlar.* İyi bir pilav iyi dinlenmelidir.* Pilav dinlenmeden karıştırılmamalıdır.* Dinlenen pilavı karıştırırken tahta kaşık sapı ile tel tel karıştırmalıdır. Yoksa hamur olur.* İstenilirse kaynayan suyada pirinç salınarak pilav yapılır.* Suya pirinç salınarak yapılan pilavların yağı sonradan yakılarak konur.* Pilav tenceresi her evde özeldir.* Teflon, bakır, çelik gibi tencereler kullanılır.*Pilavlarınızın yağı az gelirse üzerine yağ yakabilirsiniz.







EĞRİ AGACIN DOĞRU GÖLGESİ OLMAZMIŞ

13 yorum:

Aycan dedi ki...

Ne kadar renkli bir pilav olmuş.Ellerinize emeğinize sağlık.

Sevgiler;

mutfagabuyrun dedi ki...

görüntüsüne bayıldım canım.harika.ayrıca verdiğin püf noktalarıda çok güzel.ellerine sağlık.sevgiler.

hanımanne dedi ki...

renkli pilav bu yazın trend yemeği olmaya aday :) ellerine sağlık bende yemezsem olmaz bir tabakta ben isterim .sevgiler

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Canım ablacığım,
Cıvıl cıvıl görüntüsü ile nefis bir pilav olmuş, ellerine sağlık.

pelince dedi ki...

Kaşık kaşık yemek istiyorum;) herkes kendi beğendiğini köşeyi alabilir..
ellerine sağlık..

Tümay Öztürk dedi ki...

Zaten çok severim pirinç pilavını bşrde böyle renkli olunca artık hangisinden yiyeceğini bilemez insan:) Ellerine sağlık...

kalpkurabiye dedi ki...

ablacımm baharı hatta yazı müjdelemiş bu pilav:)
hıdırellezde geliyor maşallah pek bereketli pek güzell:))
ellerine sağlık ablacım:)

MAVİANNE dedi ki...

harika görülüyor
afiyet olsun :))

zubizup dedi ki...

Turkish Underwearing desing
www.yoncatoptan.com
If you wisit me , I will be glad:)
:)
:):)
:):):)
:):):):
Kendi İşinizi Kurun!!!!

www.sendepisir.com dedi ki...

Değişik görüntüde nefis bir pilav olmuş. Ellerine sağlık arkadaşım..

CANBOGAZDAN dedi ki...

Hakikaten renkli olmus. Ne kadar da bol malzemeli ve besleyici. Ellerinize saglik. Bana da beklerim. Sevgiler :)

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkürlerrrrr...Sevgilerrrr..

Füsun dedi ki...

Çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık...