Malzemeler:
* 2-3 tane iri pırasa
* 1 adet yemeklik incecik doğranmış kuru soğan
* 1 çay bardağı pilavlık bulgur
* 1/2 çay bardağı dolmalık pirinç
* 250 gr yağlı koyun kıyması
* 1 kaşık domates salçası
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ veya sıvıyağ
* Tuz, baharat çeşitleri
Yapılışı: Pırasaları ayıklayın boyuna göre 3 veya 2 ye bölün ve dirice haşlayın, 1 adet kuru soğanı,tereyağının yarısını, bulguru,pirinci,kıymayı ve baharatları koyun iyice karıştırın, haşlanan pırasaları soğuk sudan geçirin pırasalara boydan çizik atın, yaprakları tek tek çıkarın, her parçaya dolma harcı koyun ve muska şeklinde sarın, pırasaları tencereye döşeyin,üzerine kalan tereyağını koyun, üzerine düz cam bir tabak veya dolma kapağı kapatın 1 su bardağı sıcak su koyun ve pişirin pişince sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Pırasalar kalın olmalıdır.
* Pırasalar çok haşlanmamalıdır.
* Her yaprağını tek tek çıkarın.
* Baharat ve yağ miktarı size kalmıştır.
* Çok fazla su koymadan pişirin, gerekirse daha sonra sıcak su ilave edin.
* Dolma kapağını veya cam tabağı ihmal etmeyin.
YUMURTANIN SARISINI YİYEN, SORUYA CEVAP VERİR
3 yorum:
Ellerinize sağlık, hiç denemedim eminim çok lezzetlidir. Sevgiler
Hiç yapmadım ya.Çok severim ama .Çalışınca zor oluyor .:/
Ellerinize sağlık
sevgiler
zehra abla mail adresin nedir blogda yazılıdeğil galiba göremedim telefon listesini göndericektim bloggerların
Yorum Gönder