13 Aralık 2012 Perşembe

GÜVEÇTE KARİDES

Malzemeler:
* 1/2 kg donmuş veya taze karides
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Yapılışı: Karidesleri geniş bir tencerede 10 dk. haşlayın güveç kabınızı ocağın üzerine koyun tereyağını eritin karidesleri içine atın 5 dk. kavurun baharatları ilave edin güveçi  ısıtılmış 180 derecedeki fırında istediğiniz pişme süresine göre fırınlayın, sıcak sıcak servis yapın,.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Donmuş hazır aldığınız karidesleri haşlamadan da hemen kavurabilirsiniz.
* Donmuş malzemelerinizin üzerini okuyarak hareket edebilirsiniz.
* Benimkiler donmuştu..
* Karidesleriniz taze ise ayıklamanız gerekir.
* Karideslerin  sırtlarını boydan boya bıçakla çizin,içindeki siyah bağırsakları çıkarın yıkayın ve iyice kurutun sonra pişirin.
* Karides bol tereyağlı olursa daha lezzetli olur.
* Baharat çeşitleri size kalmıştır.
* İçine isteyen sebzeleri kavurarak içine ilave edebilir.
* İsteyen üzerine rende kaşar koyabilir.
* Defne yaprağı koyabilirsiniz.
* Pişirme süresi size kalmıştır.
* Az pişmiş seven az pişirsin, çok pişmiş seven çok pişirsin..


HER BİLDİĞİNİ SÖYLEME, HER SÖYLEDİĞİNİ BİL.



6 yorum:

NzlGl dedi ki...

Çok severim, sizinde elinize sağlık, sevgiler

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik canim karidesi cok seven bir kizim var her gün olsa hayir diyemez.Afiyetler olsun.

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Karides hiç yemedim hee :) Ellerinize sağlık

Dilek Mutfakta dedi ki...

ben nedense hiç sevemedim ama oğlanlar sevdiği için arada pişiriyorum,çok faydalı olduğunu da biliyorum.harika görünüyor,ablam yaparsa güzelini yapar:)))öptüm...

MAZES dedi ki...

ellerine sağılık canım,mutluluklar ,neşeli hafta dilerim .

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım arkadaşlarım,benim protein alerjim var ama evdekiler seviyor ve yapıyorum.Teşekkür ve sevgilerrr..