* 10 tane yumurta (8 tanesinin sarısı 2 sinin tamamı)
* 1 kg beyaz un
* 1 kg tereyağ veya margarin
* 1 tane vanilya
* İstenilirse ceviz, fındık, fıstık gibi çerez
* Bir fiske tuz
Şerbeti:
* 4 su bardağı toz şeker
* 3 su bardağı su
* 3-4 damla limon suyu( limon tuzu)
sıcak şekerparelere sıcak sıcak dökün,. ılıyınca üzerini süsleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çok lezzetli bir tatlıdır.
* Arnavut bölgesine ait bir tatlıdır.
* Esas adı GOSTİVAR tatlısı imiş
* Şerbeti ve tatlılar sıcak olacak
* Miktarları yarıya indirerek veya daha az yapabilirsiniz.
* Ben tatlı hamurlarına bir fiske tuz koyarım.Tarifte yok.
* Vanilya koymayabilirsiniz.
* İçinde kabartma tozu veya karbonat yok.
* İçine çerez isterseniz koyabilirsiniz.
* Üzerine fındık batırabilirsiniz.
* Tatlıya 8 yumurta sarısı 2 yumurtanın tamamı konuluyor.
* Kalan beyazları beze yapabilirsiniz.
ÇAĞRILAN YERDEN AR ETME, ÇAĞRILMAYAN YERİ KAR EYLEME
4 yorum:
Bayıldım,süper ve değişik bir tarif..Şekerpare çok sevilir bizim evde..Tarifi yarıya bölüp hemen deneyeceğim..sevgiler.
birer tatlı alırız demi ellerinize sağlık. sevgiler.
Çok teşekkürlerrr...
nefis görülüyor seker pareyi cok severim bunuda ins. denemeye firsatim olur
Yorum Gönder