26 Ekim 2012 Cuma

KURBAN ETİNDEN FIRIN PİRZOLA

 Malzemeler:

* 8 adet kuzu pirzola
* 2 tane halka doğranmış patates
* 2 tane domates
* 1 tane doğranmış kırmızı biber
* 1 tane dilimlenmiş yeşil biber
* 1 tane piyazlık doğranmış kuru soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 1-2 damla sirke
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 dal defne yaprağı
* 5-6 tane tane karabiber
* Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Büyükçe bir kap içinde bütün malzemeler iyice karıştırın. Fırın tepsisine dizildikten sonra üzerine 2 su bardağı su ilave edin. 180 derecede 1 saate yakın pişirin. Fırından çıkarın sıcak sıcak  pilavla servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Üzeri kızarmaya başlayınca folyo kağıdı ile kapatabilirsiniz.
* Üzeri iyice kızarmadan kapamayın.
* Su az gelirse sıcak su ilave edebilirsiniz.
* Kuzu eti yumuşak ve yağlı olduğundan fırında çabuk pişer.
* Kuzu eti ile pişen patatesler çok lezzetli olur.
* Patates sayısını artırabilirsiniz.
* Defne yaprağını et iyice pişince servisten önce fırın tepsisinden alabilirsiniz.
* Suyu az bir yemektir. Suyunu dikkatli ayarlamak gerekir.
* Fırında kızartma gibi yapılıyor.
* Baharatları kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
* Etleri bütün malzeme ile ellerinizle iyice karıştırın.
* Etleri malzemelerle biraz bekletebilirsiniz. Etler daha lezzetli olur.

SABAH YIKANAN BULAŞIĞIN İŞİ BİTER, AKŞAMDAN KALAN BULAŞIĞIN DİŞİ ÇIKAR.





7 yorum:

What's Baking?? dedi ki...

A wonderful meal.

Asiye VURAN dedi ki...

of yanında birazda pilav ellerinize sağlık sevgiler

feray dedi ki...

Ellerine sağlık canım benim.çok güzel görünüyor..
Bayramın kutlu olsun.

film izle dedi ki...

Kurban Etinden güzelce yapıp yiyeceksin. on numara sağolun..

Damla Başer (Kurabiye Atölyesi) dedi ki...

nefiis görünüyor :)

annemineli dedi ki...

Çok teşekkürlerrr....

Adsız dedi ki...

Harika olmuş gibi gözüküyor.Birde tadına bakmak lazım...