* 2 su bardağı akşamdan ıslanmış iyi cins kuru fasulye
* 1 büyük baş ince ince doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığından az sıvıyağ veya zeytinyağı
* 1-2 diş sarımsak
* 150-200 gr doğranmış pastırma
* 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
* 1 adet iri dilimlenmiş yeşil biber
* 1 adet iri dilimlenmiş kırmızı biber
* 1 adet ince kıyılmış domates
* Tuz
* Baharat çeşitleri
*Sıcak su
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kuru fasulyeniz iyi olursa yemeğinizde o kadar başarı ve lezzetli olur.
* Kuru fasulye çeşitleri
Battal, Şeker, Horoz, Sıra, Bombay, Çalı ve Dermason gibi değişik türde birçok kuru fasulye çeşidi bulunan Türkiye’de üretim daha çok Erzincan, Niğde, Kayseri, Malatya, Doğanşehir, Tokat, Elbistan ve Konya gibi şehirlerde gerçekleşiyor. Her birinin farklı özelliği olan bu kuru fasulye çeşitlerinde kimi zaman yerli üretim az geldiğinden dolayı Kanada, Arjantin, Polonya gibi ülkelerden ithalat yapılıyor.
* Ben kuru fasulyeyi akşamdan ıslatıyorum, ertesi gün haşlamadan yemek yapıyorum.
* İsteyen çok az gaz suyu çıkması için haşlayabilirsiniz.
* Baharat, yağ , et, pastırma miktarları size kalabilir.
* İçine domates ve biber katmıyabilirsiniz.
* Yemek piştikten sonra fırında 10 dakika daha pişirebilirsiniz.
* Yemeğiniz fırında daha lezzetli olur.
* İsterseniz güveçte yapabilirsiniz.
* Kuru fasulye çok lezzetli bir bakliyattır.
FAKİRİN BAŞUCUNDA ÖLECEĞİNE,
ZENGİNİN AYAK UCUNDA ÖL.
3 yorum:
Pastırmalısı da ayrı bir lezzetli olmuştur ellerinize sağlık:)
ellerinize sağlık bizdede severek yenilir sevgiler
Pastırmalı kurabiye ayrı bir lezzet..ellerinize sağlık..çok güzel görünüyor.sevgiler.
Yorum Gönder