19 Eylül 2012 Çarşamba

BOZCAADA (ÇİÇEK PASTA VE EKMEK FIRINI)


 Çiçek Fırın sonunda hayallerimizi gerçek yaptı ve ürünlerini oturup keyifle yerken yanında limonatamızı, kahvemizi, çayımızı içebileceğimiz bir mekan yarattı. Yıllardır fırından yeni çıkmış, mis kokulu mamullerini aynı mekanda yiyememenin sıkıntısı artık bitti.

Üstelik öyle güzel bir yer bulmuş ki kendine... Kocaman bir çınar ağacının gölgesinde yer alan mekan adanın eski kütüphanesi aslında. Pastanede her türlü pastane ürünü yer alıyor. Ayrıca sabahları kahvaltı da veriliyor.
Cappuccino, cafe latte gibi özel kahveler de yapılıyor.

Sadece Çiçek Pastanesinin hazırladığı damla sakızlı bademli kurabiyesi 150 yıllık bir lezzet geleneği adada. Zamanında Rumların misafirlerine sunduğu özel tatlardan biri olan bu kurabiye hala yaşatılıyor.

Pastanenin dondurması ada sütünden, katkısız ve boya kullanmadan yapılıyor. Dondurma çeşitlerinin renkleri olması gerektiği gibi, hiçbir müdahale yok ! Ada inciri, karadut ve damla sakızlı dondurma öne çıkan lezzetlerden...

İçinde piyanosu olan ve gün boyunca klasik müzik çalan bir pastanede ve böyle  bir pastaneye sahip bir 
TEŞEKKÜRLER ÇİÇEK PASTANESİ.....







YÖRÜK AT YEMİNİ KENDİ ARTIRIR

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bozcaadayı görmeyi çok istiyorum..İnşallah kısmet olursa Çicek patanesinide ziyaret edecem..kurabiyeler nefis görünüyor..Doğal malzemelerden yapılan her şey daha lezzetli..Paylaşım için teşekkürler..