26 Eylül 2012 Çarşamba

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI


 BİBERLİ,FESLEĞENLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

Malzemeler:
* 1 paket iri arpa şehriye
* 2-3 yemek kaşığı tereyağ
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 adet yeşil ve kırmızı taze biber(çarliston)
* 1/2 demet taze veya kuru fesleğen
* Tuz
* Karabiber
* 1 isteğe bağlı et su tablet konulabilir

 Yapılışı: Makarna yapacağınız tencereye tereyağını ve zeytinyağını koyun biberleri ve şehriyeleri kavurun, üzerine (üstünü 2 parmak geçsin) sıcak su koyun (suyun içine tuzu unutmayın) pilav gibi pişirin, ineceğine yakın fesleğen ve karabiber ekleyin,demlenince servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
* İsteyen makarna gibi haşlayıp yapabilir.
* Biberleri başka yerde kavurup ilave edebilirsiniz.
* Et suyu tablet ilave ederseniz tuzunu az koyun.
* İsteyen tavuk suyu veya et suyu koyabilir.
* Biberleri acı tercih edebilirsiniz.
* Tereyeğının içine zeytinyağı koyunca tereyağının yanmasını geçiktirirsiniz.
* Baharat tercihleri size kalmıştır.
* İsterseniz salça veya domates rendesi de koyabilirsiniz.
* İsteyen her türlü sebze ilave edebilir.
KOMŞU KOMŞUNUN KÜLÜNE MUHTAÇTIR

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Arpa şehriye pilavını çok seviyorum..Pirinçten gönüllü..ellerinize sağlık..sevgiler..