* 2 tane bostan patlıcanlı kabukları ile 2 parmak kalınğında doğranacak
* 350 gr köftelik kıyma ( köfte yapılmış)
* 2tane halka halka doğranmış domates
* Her halka için birer parça kaşar peyniri
* 3 tane halka ve uzun doğranmış yeşil biber
* 1 tane halka halka doğranmış kırmızı biber
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz, baharat
* Kızartmak için sıvıyağ
* Bol kağıt havlu
Köfte Malzemeleri:
* 400 gr orta yağlı dana kuzu karışımı kıyma
* 1 tane incecik rendelenmiş veya doğranmış kuru soğan
* 1 yumurta
*1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
*Tuz ve baharat çeşitleri
Yapılışı: Patlıcanları 2 parmak kalınlığında doğrayın, patlıcanların ortaları bir kalıpla çıkarın, tuzlu, şekerli suda 1 saat bekleterek acısını alın, Patlıcanların suyunu kağıt havlu ile alın, kızgın yağda kızartın,çıkan patlıcanların yağının üzülmesi için kağıt havlu üstünde bekletin, köfte malzemesini patlıcanların ortası kadar büyüklükte köfte şekli verin ve kızartın, biberleride kızartın, patlıcanları borcama dizin,ortalarına köfteleri oturtun, üzerine domates, kaşar, biber koyun, salçalı su yapın üzerine dökün yağ ilave etmeden, fırında 180 derecede 15 dk pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kullandığımız patlıcana bostan patlıcanı veya tophane patlıcanı denir.
* Patlıcan çok yağ çektiğinden bol yağda kızartırsanız daha az yağ çeker.
* Kızaran patlıcanları mutlaka kağıt havlu içinde yağının süzülmesini bekletin.
* Patlıcanlar mutlaka tuzlu,şekerli bol suda 1-1,5 saat bekletin.
* Sudan çıkan patlıcanların kağıt havlu ile mutlaka suyunu alıp, kızartın.
* Yemek pişerken ilave yağ koymayın.
* Salçalı su ile pişmesini sağlayın.
* Çok sulu bir yemek olmasın.
* Patlıcan çok lezzetli bir sebzedir.
* Patlıcanların ortasından çıkan parçaları başka bir yemekte kullanabilirsiniz.
* Patlıcanların kabuklarını soymayın.
* Köftenizi kendi tariflerinize göre yapabilirsiniz.
* Ben ekmek koymadım,sizler koyabilirsiniz.
* Köfteyi çok iyi yoğurun.
* Köfteleri küçük yapmayın kızarınca küçülür.
* Yemeğin yanına patates kızartarak koyabilirsiniz.
NELER GELDİ, NELER GEÇTİ FELEKTEN, UN ELERKEN DEVE GEÇTİ ELEKTEN
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
*Tuz ve baharat çeşitleri
Yapılışı: Patlıcanları 2 parmak kalınlığında doğrayın, patlıcanların ortaları bir kalıpla çıkarın, tuzlu, şekerli suda 1 saat bekleterek acısını alın, Patlıcanların suyunu kağıt havlu ile alın, kızgın yağda kızartın,çıkan patlıcanların yağının üzülmesi için kağıt havlu üstünde bekletin, köfte malzemesini patlıcanların ortası kadar büyüklükte köfte şekli verin ve kızartın, biberleride kızartın, patlıcanları borcama dizin,ortalarına köfteleri oturtun, üzerine domates, kaşar, biber koyun, salçalı su yapın üzerine dökün yağ ilave etmeden, fırında 180 derecede 15 dk pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kullandığımız patlıcana bostan patlıcanı veya tophane patlıcanı denir.
* Patlıcan çok yağ çektiğinden bol yağda kızartırsanız daha az yağ çeker.
* Kızaran patlıcanları mutlaka kağıt havlu içinde yağının süzülmesini bekletin.
* Patlıcanlar mutlaka tuzlu,şekerli bol suda 1-1,5 saat bekletin.
* Sudan çıkan patlıcanların kağıt havlu ile mutlaka suyunu alıp, kızartın.
* Yemek pişerken ilave yağ koymayın.
* Salçalı su ile pişmesini sağlayın.
* Çok sulu bir yemek olmasın.
* Patlıcan çok lezzetli bir sebzedir.
* Patlıcanların ortasından çıkan parçaları başka bir yemekte kullanabilirsiniz.
* Patlıcanların kabuklarını soymayın.
* Köftenizi kendi tariflerinize göre yapabilirsiniz.
* Ben ekmek koymadım,sizler koyabilirsiniz.
* Köfteyi çok iyi yoğurun.
* Köfteleri küçük yapmayın kızarınca küçülür.
* Yemeğin yanına patates kızartarak koyabilirsiniz.
NELER GELDİ, NELER GEÇTİ FELEKTEN, UN ELERKEN DEVE GEÇTİ ELEKTEN
3 yorum:
blog buluşmasının haberi yarın olay gazetesi çekirge ekinde... unutmayın hocam.
eline sağlık olsun
Çok teşekkürlerrrr....
Yorum Gönder