19 Haziran 2012 Salı

ASMA YAPRAĞINDA ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI


Mazemeler:
*5 adet enginar
*250 gram taze asma yaprağı
*2 adet kuru soğan
*1 adet limon
*4 yemek kaşığı Komili Erken Hasat Zeytinyağı ( Normal Riviera da olur)
*1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
*Yarım su bardağı pirinç
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*1 adet kesme şeker
*1 çay kaşığı yenibahar
*1 çay bardağı sıcak su
*5 dal taze nane
*7 dal taze dereotu
*1 adet havuç
Tuz
 Üzeri için;
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
*Yarım limonun suyu
*Bir buçuk su bardağı su
 Yapılışı: Ayıklanmış yıkanmış enginarları limonlu suda bekletin. (kararmamaları için).
2 adet ince doğranmış kuru soğanı zeytinyağı ile kavurun ve içine dolmalık fıstıkları ilave edip kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci de ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.Üzerine kuş üzümü, kesme şeker, tuz ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Daha sonra kıyılmış taze nane, yenibahar ve doğranmış dereotunu ilave edin.Karıştırıp ocağın altını kapatın ve iç harcı soğumaya bırakın.Geniş bir tabağın üzerine sıcak suda haşlanmış 4 ya da 5 adet (yapraklarınızın büyüklüğüne göre) asma yaprağını kare olacak şekilde yerleştirin.Ortasına enginarınızı yerleştirin.İçlerine 2 yemek kaşığı soğuyan iç harcınızdan koyun.Taze asma yaprağını enginarın her tarafını örtecek şekilde sarın.Tüm enginarlar bitene kadar aynı işleme devam edin.
 Kalan son kuru soğanı yemeklik doğrayıp tecerenin zeminine yayın.Üzerine 1 adet havucu halka halka doğrayıp serpin.Yaprağa sarılı enginarlarınızı yerleştirin.Üzeri için gerekli zeytinyağını, limon suyunu ve suyu ilave edip kısık ateşte 40 – 45 dakika kadar pişirin.Piştikten sonra servis tabağına alıp ılık ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT: *Tarifim canım  blogger kardeşim Tümay'dan alınmıştır.
*Ben ilave içine garnitür koydum.
KİTAPSIZ BİR EV, RUHSUZ BİR VÜCUTTUR

7 yorum:

Fatosca Tadlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım nefis görünüyor. Yaprağın ekşiliği enginara geçmiş ve miss gibi kokmuştur.
Off canım çekti şimdi bak:))))
öpüyorum sevgiler...

Nilgün dedi ki...

Zehra'cım böyle güzel bir tarifi paylaştığınız için önce Tümay'a sonra da sana çok teşekkürler ellerine sağlık...

Noblesse dedi ki...

hiç yemediğim ama sevdiğim lezzetler, nefis olmuştur eminim.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkür ederim....

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Zehra annem:) Beğenmene sevindim:) Afiyet bal şeker olsun:)

ANNEMİNELİ dedi ki...

Tümayım canım benim teşekkürlerrr...

Ayşegül dedi ki...

Merhaba,
Ben de bu tarifi arkadaşlarımdan duyuyordum. Şimdi resimli olarak görmem çok faydalı oldu. Enginar bulup deneyeceğim, sonucu da size yazacağım :)

http://ayseyle.tumblr.com