* 4-5 tane kemer patlıcan (kızartılmış)
* 1 tane top patlıcan ( Parpulanmış)
* 2 su bardağı pilavlık pirinç (baldo)( tuzlu suda ıslatılmış)
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 fincan dolmalık fıstık
* 1 fincan kuş üzümü
* 1 tatlı kaşığı safran
* 2 diş dövülmüş sarımak
* 2 tane kuşbaşı doğranmış tavuk gögsü
* 2 tane dana maggi bulyon
* 2 tane incecik doğranmış kuru soğan
* Tuz, karabiber
* süsleme malzemeleri(nane,dereotu, kırmızı biber,patlıcan kabukları)
* streç film
* Bolca kağıt havlu (patlıcanların yağını almak için)
* Patlıcanları kızartmak için bolca sıvıyağ
* Orta boy kelepçeli kek kalıbı
Yapılışı Patlıcanları kabuklarını soymadan uzunca doğrayın. Tuzlu ve şekerli sulu bir kapta bekletin (patlıcanın acısının çıkması için) 15-20 dk. sonra iyice yıkayın kurulayın ve kızartın. Her kızarmış patlıcan diliminin fazla yağını kağıt havluyla alın.
Tavuk kuşbaşıları yıkayın, tencereye koyup pişirin. Önce kendi suyunu salsın çeksin, sonra kaynamış su ve maggi et bulyon ilave ederek pişirin., daha sonra parpulanmış ve incecik doğranmış patlıcanları ve sarımsağı ilave edin tekrar iyice kavurun.
Pilavı pişirmek için tabanı 26 cm. derinliği 12 cm. olan bir teflon tencere gerekiyor. Tencereye tereyağı koyun. İçine soğanı,fıstıkları,kuş üzümünü koyun ve kavurun, üzerine pirinci koyun tekrar iyice kavurun, içine biraz kavrulmuş tavuk sote ilave edin.Diğer tarafta safranı bir fincan su içinde renginin çıkması için ıslayın, pirince suyunu safranı ve 1 adet dana maggi bulyonu ile tuz ve karabiberi ekleyerek pişirin.
Kelepçeli kek kalıbının içini tamamen streçleyin. Kalıbın kenarlarını tamamen kızarmış uzun patlıcanlarla kaplayın, ortasına tavukları koyun, pilavın tamamını üzerine iyice batırarak doldurun, biraz bekletin.Büyükçe bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın.
Afieyet Şeker Olsun...
4 yorum:
ellerine sağılık canım,kokusunu aldım bile .
Çok severim patlıcanlı lezzetleri ellerine sağlık sevgiler :)
oh şahane bişey bu ellerine sağlık patlıcanlı tarifler favorimdir daima
Çok teşekkür ederim...
Yorum Gönder