Muhlama (kuymak) malzemeleri:
* 100 gr tereyağ
* 1 su bardağı mısır unu
* 1,5- 2 su bardağı su
* 300 gr karadeniz tel peyniri( dil peyniri, çeçil peyniri gibi peynirler olabilir)
Tavuk Sote malzemeleri:
* 1 tane kuş başı doğranmış tavuk göğsü
* 1 yemek kaşığı yağ(sıvıyağ)
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tane kabuğu soyulmuş incecik doğranmış domates
* Birer tane ince kıyılmış kırmızı,yeşi,sarı biber
* Tuz, baharat
* Süslemek için maydanoz
Muhlamanın Yapılışı: Tereyağını teflon
tavana mısır unu ile birlikte 10-15 dk.
rengi dönene kadar iyice kavurun.Mısır
unu kavrulduktan sonra suyunu koyun
fokurdamaya başlayınca peynirleri ekleyin,bir yandan da topaklanmaması için sürekli karıştırın, sıcak sıcak servis
tabağına alın...
Servis tabağına koyduğunuz muhlamanın üzerine,soteyi koyarak sıcak sıcak servis yapın.
NOT:
* Karadeniz yöresine ait kahvaltıda yenen bir yemektir.
* Bazı yörelerde Kuymak da denir.
* Muhlama veya Mıhlama diye adlandırılır..
* Muhlama bol tereyağlı olursa lezzetli olur.
* Mısır unu fırınlanmış olursa daha lezzetli olur.
* Peyniri özeldir.
* Her peynirle yapılmaz.
* Kuşbaşı etle, sucukla ve pastırma ile de yapabilirsiniz.
GÜZELLİK KAYBOLUR, FAZİLET DEVAM EDER
9 yorum:
yummyy ne kadar lezzetli gözüküyor bu :)
madambfashion.blogspot.com
beklerim bende bloguma
Mıhlamayı çooook severim. Ellerinize sağlık olsun.....
Tavutla beraber güzel bir ikili olmuşlar ...
sevgiler
Bu ne güzel bir yemek böyle ellerine sağlık...
Çok teşekkürlerrrr...
ELLERİNE SAĞLIK ANNECİM..
ALDIM TABAĞI..
MİSSSSSSSSSSSSSSSS
aaaazım açık kaldı,ellerine sağılık canım.
Çok teşekkür ederim...sevgilerrrr..
Sizi zevkle takip ediyorum .Ama açken resimlerine bakmak çok zor oluyor :))))))
Elleriniz dert görmesin...
Canlarım çok teşekkürlerrrr...
Yorum Gönder