Malzemeler:
* 1 kase aşurelik buğday
* 1 küçük kase nohut
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 250 gr kemikli koyun eti veya koyun kemiği
* 2-3 diş sarımsak
* 1 kase doğranmış lahana turşusu
* 1 kase turşu suyu
* 1 fiske limon tuzu
* 1 yemek kaşığı salça
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, baharat çeşitleri
Yapılışı: Düdüklü tencere içinde soğanı tereyağ ile iyice kavurun,kemikli etide kavurun, salça, sarımsağı ilave edin, akşamdan ıslanmış buğdayı, nohutu ve diğer bütün malzemeleri ilave edin, üzerini örtecek kadar sıcak su ve turşu suyu koyun düdüklüde iyice helmelene kadar pişirin. Servis sırasında isterseniz üzerine acı biberli tereyağ yakabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Bu yemek Van yöresine ait bir çorbadır.
* Bitlis yöresine ait ÇORTU köftesinin daha farklısı,
* Van yöresinde,çorbanın dibine kemikli et veya kaburğa kemikleri konulur.
* Bir kış çorbasıdır, insanlar evlerinde bulunan her malzeme ile çorba yapmaktadır.
* İçine istediğiniz her türlü baharatı koyabilirsiniz.
* İsterseniz üzerine nanede yakabilirsiniz.
* Çok besleyicidir.
* Etiniz yoksa kıyma ile de yapabiliriniz.
* İçine et yerine et suyu tablet atabilirsiniz.
* Çorbanın içine turşu suyuda koyabilirsiniz.
* Çorbanın ekşi olması için biraz limon tuzu konmalıdır.
* Yerken limon ekleyebilirsiniz.
* Üzerine taze nanede yakışıyor.
* Bol etli ve yağlı olursa daha leziz oluyor..
HIRSIZ GİRER BULDUĞUNU ALIR, YANGIN GELİR HEPSİNİ ALIR
21 yorum:
Aa tursu olmasi cok degisik geldi bana..Evde malzemeler varken bu haftasonu yapmayi planliyorum..Ellerine saglik ;)
yöresel yemeklerde bir başka ne kadar besleyici vitaminli
ellerine sağlık süper görünüyor
sevgiler canım
:)
Bu nasil corba ana yemek gibi
Ellerine saglik harika olmus bende deneyecegim
Sevgiler
ne kadar besleyici bir çorba eminim lezzetide harikadır elleinize sağlık...
ellerine sağlık çoook güzel çorba
kışın içimizi ısıtır
:)))))
çok değişik bir çorbaymış canım.lahana turşusu olması bana çok farklı geldi.görüntü çok güzel.eminim lezzetide harikadır.ellerine sağlık.öpüyorum.
ilk kez duyuyorum bu çorbayı ama kemikle de pişince eminim enfes oluyordur..
çok değişik bir lezzet olmuş ellerine sağlık.
Bu sayfayı sevdiğim kadar yazış tarzınıda seviyorum.
Ellerine sağlık.
Ismi de ilginc icindeki malzemeler de
lahana tursusu ?
Galiba lezzet ustune lezzet.
Elinize saglik
Bu havalarda içilecek en güzel çorbalardan biri..
Ellerine sağlık cnaım..
Sevgiler.
Çok teşekkür ederim,ayrıca hepinize tek tek uğrayarak teşekkür edeceğim..
Çok çok lezzetli olduğuna eminim,ellerinize sağlık. Bu tür çorbaları ben de çok severim ve yaparım; ama kırmızı et değilde içine tavuk eti koyarak.Turşu suyunu da servis ederken ekliyorum; dediğiniz gibi tereyağda pul biber ve nane de yakınca muhteşem oluyorlar.Ben böyle çorbalara 'yemek çorbalar'diyorum. Tekrar ellerinize sağlık;sevgiler;çiğdem
Прекрасно предложение .
Много изкушаващо изглежда.
Прегръдки от България!
Sayenizde değişik yöre yemekleri öğreniyorum teşekkürler,eminim bu yemekde çok güzeldir elinize sağlık sevgiler.
İnsanımız ne kadar yaratıcı değil mi? Bayılıyorum yöresel tariflerimize. Ellerinize sağlık komşum.
Dünürüm Bitlis'li buna benzer bir çorba yedik güzeldi. Ellerine sağlık, iyi hafta sonları..
Thank you very much to pass by my blog and became my member, i am very honoured; but where du you come from, don't understand the language, sorry; God Bless;
Değerli yorumlarınıza,Çok teşekkür ediyorum.
kışın soğuğunda nasıl da güzel olur bu yemek,içi ısınır insanın..ellerinize sağlık..çok güzel bir blogunuz ve harika tarifleriniz var :)
sevgiler,
www.fido-land.blogspot.com
Sevgili arkadaşlarım, güzel cümlelere gönülden teşekkürlerrrrr...
Yorum Gönder