1 Kasım 2011 Salı

KAŞARLI KARNIYARIK

Yapılışı:
* 5-6 tane kemer patlıcan
* 250 gr dana kuzu karışımı kıyma
* 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tane etsu tablet
* 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz.
* 2 diş ince doğranmış sarımsak
* Tuz, karabiber
* 1 su bardağı kızartmak için zeytinyağı veya sıvıyağ

Üzeri için:
* 5-6 tane yeşil biber
* 2 tane halka halka doğranmış domates
* 1 kase rendelenmiş kaşar
Yapılışı: Patlıcanları alaca soyun, üst'de kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz ve bir yemek kaşığı şeker bulunan suya atarak 1-2 saat bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp bol suda yıkayın, süzdürün hatta kurulayın, bol yağda her tarafını iyice kızartın, çıkan patlıcanları kağıt havlu üzerine koyarak yağını aldırın.Diğer tarafta soğanı ve kıymayı az yağ ile bir tavada iyice kavurun, tuzunu baharatını ve maydanozu ilave edin, kızaran patlıcanları büyükçe bir tepsiye veya karnıyarık tenceresine dizin, içleri kesilmiş olan patlıcanların içine kavrulan kıymadan 1-2 kaşık malzeme koyun, üzerini biber,domates ve kaşar peyniri rendesi ile süsleyin 1 su bardağı sıcak su içinde eritilen et su tableti ve salcayı ezerek ilave edin, fırında veya ocakta pişirin.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Patlıcanları soyarken saplarını bırabilirsiniz daha güzel görünür.
* Kaşarı fırında son beş dakika içinde koyabilirsiniz.
* Etsu tablet koyduğumuz için tuzunu iyi ayarlayın.
* Karnıyarık pişerken ilave yağ koymuyorum.
* Kızartma yağınız iyice kızmadan patlıcanları kızartmayın, aksi takdirde çok yağ çeker.Patlıcan kızarırken çok yağ çeken bir sebzedir.
* Kızaran patlıcanları sıcak suya veya normal suya atıp çıkararak yağını alabilirsiniz.
* Kavrulan kıymaya isteyen küçük küçük doğranmış domates koyabilir.Ben koymuyorum.
* Patlıcanları alaca veya tamamen soyabilirsiniz.
* Üzerine koyacağınız biber ve domatesleri kızartabilirsiniz, ben kızartmadan koyuyorum.
* Patlıcan çok lezzetli bir sebzedir.Kalori değeri düşüktür.İçinde A,C,B vitaminleri mevcuttur.


KÖPEĞİN HATIRI YOKSA BİLE, SAHİBİNİN HATIRI VARDIR

17 yorum:

AsOrTiK dedi ki...

çok güzel görünüyor, eminim bir o kadar da lezzetlidir. elinize sağlık, afiyet şeker olsun...
sevgiler

Gönülünce dedi ki...

Patlıcanı hele ki karnıyarığı çokkkk severim...Kaşarlısını hiç denemedim güzel fikir oldu...Ellerinize sağlık ablacığım...

SEVGİLER...

zeymurancafe dedi ki...

kaşarlıda yerım kaşarsızda harıka ellerıne sağlık:)

Gülcan dedi ki...

süper görünüyor ellerine sağlık ablacım.

Unknown dedi ki...

Off off,nasıl lezzetlidir,nasıl güzeldir şimdi o kaşarlı kaşarlı :)
Normalde çok severim fakat,böylesini çok daha seveceğimden de eminim..
Şimdiye dek hiç aklıma gelmemişti:)
Ellerine,fikrine sağlık canım..
Sevgilerimle..

MUTFAKISTAN dedi ki...

COK GUZEL GORUNUYOR
ELLERINIZE SAGLIK
SEVGILER

Oglak Kizlari dedi ki...

Ellerine sağlık.
Süper.

fena halde acıkmış anne Çiğdem

Unknown dedi ki...

offf ellerine sağlık , afiyet olsun..

aksungur46 dedi ki...

en çok sevdiğim yemektir.off şimdi erkanı yiyeceğim bu saatte,harika olmuş herşeyinden belli canım ellerine sağlık.yarın yapsam mı acabaaaaaaaa

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık hayatım..sevgiler

Aycan dedi ki...

Çok seviyorum şu patlıcanı.Ve o kadar nefis görünüyor ki, ağzımın suyu aktı valla.

Tümay Öztürk dedi ki...

Zehra annecim ellerine sağlık. Böyle yemeklerin üstünde kaşar rendesi ne kadar güzel oluyor di mi:)

Sevil Şahin (birdemliksohbet) dedi ki...

annecim ellerine sağlık süper olmuş..

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık hep yaparız ama kaşarlı hiç yapmadım sevgiler çok lezzetli olmalı.

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

çok lezzetli görünüyor. resimlere bakarken çok uzun zamandır bu yemeği yapmadığımı farkettim:)))

sonsuzdekorasyon.blogspot.com

tintirişin zembili dedi ki...

Çok güzel gözüküyor Bayramdaki yemeğim Belli oldu Teşekkürler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkürlerrrrrr.....