17 Kasım 2011 Perşembe

MUZLU TART


    Malzemeler:
    * 2 su bardağı beyaz un
    * 100 gr soğuk tereyağı veya margarin
    * 1 yumurta
    *1 paket vanilya veya aromatik tatlandırıcı
    * 1- 1,5 çay bardağı pudra şeker(sizin ağız tadınıza bağlı)


Üst Kreması:
    * 4-5 tane orta boy muz
    * 1 çay bardağı esmer veya beyaz şeker
    * 100 ml.paket krema
    * 1/2 çay kaşığı tarçın
    * 2 yumurta
    * 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya margarin
    * 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık, fıstık

Yapılışı: Derin bir kapta un, tereyağı, yumurta, vanilya ve pudra şekeri karıştırın iyice yoğurun. Hamuru streç filme sardıktan sonra buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Hamurunuzu tart kalıbının büyüklüğünde açın. Kalıbı yağlayın hamuru yerleştirin, hamurun kenarlarını içine yerleştireceğiniz harcın akmaması için yükseltin,hamuru çatalla birkaç tane delik açın, isterseniz üzerine yağlı kağıt koyun üzerine kuru fasulya koyarak,. önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Muzları dilimleyin ve ceviz içi hariç diğer malzemeleri derin bir kasenin içinde iyice karıştırın. Tartı fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Muz dilimlerini tartın üzerine dizin. cevizini üzerine serpin,. Fırınınızı önceden ısıtın 160 derecede 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Tart yapmak biraz zahmetlidir ama yemesi çok lezzetlidir.
* Ben muzlu tart yaptım, siz istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz.
* Tart hamurunun önceden pişirmek için ya hamurunuza çatalla delikler açın yada üzerine yağlı kağıt kapatıp üzerine herhanği bakliyat doldurarak pişirin, bunları yapmamızın nedeni hamurun kabarmadan pişmesi içindir.
* Üzerine dökülen malzemenin tarifini değiştirebilirsiniz.
* Tart soğuduktan sonra üzerine jölede dökebilirsiniz.
* Jöleyi koyacağınız meyvenin cinsinden seçerseniz daha lezzetli olur.
* Muz hemen kararan bir meyve olduğundan elinizi çabuk tutmanız lazım, pastayı fırına koymadan hemen önce dilimleyin.Yada limonlu suda bekletin ama ben pek tavsiye etmiyorum.

ETTEN ÖNCE KAZANA SIÇRAMA






10 yorum:

Nesli dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

Sevil Şahin (birdemliksohbet) dedi ki...

canım benim ellerine sağlık şahane olmuş..hımmmmm

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

muz ve kakao,daha ne olsun :) ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık çok lezzetli mis gibi kokar heralde sevgilerimle...

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerine saglik canim .Hayirli aksamlar .

Eylemin mutfagı dedi ki...

evde bana bakan muzlarla yapayım bende.ellerine saglık.

annemineli dedi ki...

Çok teşekkürlerrr..Sevgilerrrrrr...

özge bayrak dedi ki...

merhabalar, ben de bursalıyım, ve blogunuzu yeni keşfettim, düşleriminincisi dilek hanım vasıtasıyla, herşey harika görünüyor buradan,tebrik ederim...
bursadaki etkinliğe bir mani çıkmazsa bende katılmak isterim... detay bir e-mail atarsanız sevinirim bloguma beklerim...
ozgehurcan@yahoo.com
sevgiler

Adsız dedi ki...

Hmm іt аppears like yоur website ate my fіrst comment (it was suρer long) so
I guеss I'll just sum it up what I had written and say, I'm
thoroughly enjoying youг blοg. I tοo
am an aspiгing blog blogger but I'm still new to everything. Do you have any points for inexperienced blog writers? I'd really аpprecіate it.


Also viѕit my homepage; david's bridal