Malzemeler:* 1 kg patlıcan
* 4-5 diş sarımsak
* 1 adet kırmızı acı biber
* 4/3 su bardağı üzüm sirkesi
* Yeterince zeytinyağı
* Tuz
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* Bir dal biberiye
* 1 litre su
Yapılışı: Patlıcanları yıkayın,iyice kurulayın, kabuklarını soymadan halka halka dilimleyin, Bir cam kase içinde içine tuz koyarak 5-6 saat bu şekilde bekletin. Bu sürenin onunda kabın içine biriken suyu iyice süzün, bir tencerede 1 litre su ile 4/3 su bardağı sirkeyi koyun ve 4 dakika kaynatın(haşlayın) süzerek bir peçete içinde kurulayın. Cam bir kavanoza patlıcan dilimlerini dizin aralarına sarımsak,dereotu ve acı biber parçalarını koyun, Bütün patlıcanlar bitene kadar devam edin, üzerini örtecek kadar zeytinyağı ilave edin üzerine biberiye otunu koyun kapağını kapatın, güneş görmeyen bir yerde 1 ay bekletin, turşu,meze veya et yanında servis yapabilirsiniz.Afiyet Şeker Olsun.....NOT: * Dereotu ve biberiye koymak damak tadınıza bağlıdır.
* Tuz oranını abartmayın sonra patlıcanlar çok tuzlu oluyor.
* İçine koyacağınız sarımsak miktarı size kalmış.
* 1 ay bekletmeden yemeyin.
* Çok lezzetli bir meze
* Eskilerden kalmış bir tariftir.Ergun Köknar tarifidir.
ÖLMÜŞ ATTAN NAL ÇIKARANLAR
7 yorum:
çok güzel bir tarif misafir sofralarına da çok güzel yakışır.ellerinize sağlık...
canım benim ismi okuyunca pişirilen bir yemek sandım önce:))
çok değişik eminim çok lezzetli olmuştur ellerin sağlık
denemeliyim inşallah seninki gibi olur
sevgiler:))
Amaaan ne lezzetli olur bu kim bilir? Hele de senin elinden çıkınca daha bi farklılaşır, emeğine sağlık.
Ablacım çok değişik bir tarif,en kısa zamanda denenmeli,sevgiler...
Ellerinize sağlık.Notlarıma aldım.Sevgiler.
değişik bir patlıcan tarifi ablacım lezzeti nasıl oluyor acaba?
ellerine sağlık ablacım..
Çok teşekkürlerrr..Sevgilerrrrr...
Yorum Gönder