Malzemeler:
* 750 gr pırasa
* 2 tane orta boy havuç
* 1 kahve fincanı pirinç
* 1 tane kuru soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 1 tane orta boy domates(kare kare doğranmış)
* 1 tane kırmızı biber (ince doğranmış)
* 1 tane yeşil biber (ince doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 avuç kuru üzüm
* 1 tane soyulmuş doğranmış ayva
* 3-4 tane kuru domates
* 2 tane kesme şeker
* 1 fincan portakal suyu
* Tuz
*2 çay bardağı su
Yapılışı: Bütün malzemeler yıkandıktan sonra pırasalar üç parmak genişliğinde doğranır. Havuçlar orta kalınlıkta halka halka doğranır ve düdüklü tencerenin dibinde doğranmış soğan ile birlikte kavrulur. Pırasa ve bütün malzemeler ilave edilip, kapağı kapatılmadan iyice malzemenin kavrulması sağlanır ardından 2 çay bardağı su konulur. Düdüklü tencerede 30 dk.pişirilir. Servis yapılırken limon ve maydanoz ilave edilir.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Pırasa bol zeytinyağlı olmalıdır.
* Tencere soğumadan kapağı açılmamalıdır.
* Suyu fazla olursa tencerenin kapağı açık olarak azıcık kaynatılır.
* Kuru üzüm Osmanlı Mutfağında ilave edilirmiş,
* Bir gece buzdolabında bekletilirse daha lezzetli olur.
* Zeytinyağlılar bir gece yıldız görmelidir.
* Piştikten sonra üzerine azıcık zeytinyağı gezdirilebilir.
* Pırasa bol limon ile yenilirse daha lezzetli olur.
* Üzeri maydanoz ile süslenebilir.
* Ayva ve kuru domates rengini biraz değiştiriyor.
DÜŞMANINIZI BAĞIŞLAMAK, DOSTUNUZU BAĞIŞLAMAKTAN ÇOK DAHA KOLAYDIR
6 yorum:
"Zeytinyağlılar bir gece yıldız görmelidir."
Bayıldım bu lafa
Ellerine sağlık
İyi haftalar
Çok değişik bir tarif olmuş,denemek lazım.Ellerine sağlık,sevgiler
ablacım ellerinize sağlık nefis olmuş pırsa bu haliylede :)
elleriniz dert görmesin:)
Eşim görmesin yine tutturur prasa diye..:))
Hergün yapsam bıkmadan yer..
Ellerine sağlık.
Böylesinide denmek isterim.
Sevgiler
Haddi zatında oldukça enteresan bir tarif olmuş annem eline sağlık.
değişik bir pırasa tarifi yeniliklere bayılırım)
en kısa zamanda denenecek
elerine sağlık canım
sevgiler güzel günler:)
Yorum Gönder