23 Eylül 2010 Perşembe

ETLİ PATLICAN YEMEĞİ




Malzemeler:
* 1,5 kğ yemeklik doğranmış patlıcan
* 750 gr.kemikli veya kemiksiz kuzu eti
* 2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağ
* 2 yemek kaşığı salça
* 2 tane ince dpğranmış domates
* 1 tane kırmızı biber
* 8-9 tane sarımsak
* Tuz



Yapılışı: Patlıcanları yemeklik doğrayın,tuzlu, limonlu ve az şekerli su içinde 40-45 dk. acı suyu çıkanana kadar bekletin, büyükçe bir tencere içinde etleri yağda biraz kavurun, üzerini örtecek kadar sıcak su koyun etler suyunu çekene kadar pişirin. Pişen etlerin üzerine soğanları koyun ve kavurun, patlıcanları sudan çıkarın ve suyunu iyice süzdürün, etlerin üzerine patlıcanları ve diğer malzemeleri ilave edin, tuzunu koyun, tencerenin kapağını kapatın,patlıcanlar iyice sinene kadar bekleyin yavaş yavaş az su ile pişirin...Pilav ile birlikte servis yapabilirsiniz...
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Patlıcanları tuzlu, limonlu ve az şekerli suda bekletmeniz çok önemlidir. Patlıcanların acısı çıkmaksa yemek lezzetli olmaz.
* Patlıcanları sudan çıkarınca iyice durulayın, yemeğin tuz ayarı karışabilir.
* Patlıcanları sudan çıkarırken ellerinizle iyice sıkın veya kağıt havlu ile iyice suyunu alın.
* Yemeğe ilave ederken patlıcanlar iyice susuz olsun.
* Bu yöntemi kullanırsanız patlıcanlar piştikten onra acı olmaz.
* Etler kuzu eti tercih edilirse,et hem çabuk pişer hemde yemeğe daha lezzet verir.
* Etler önceden pişirilmezse, patlıcanla birlikte pişmez, etler pişene kadar patlıcanlar ezilir.
* Domates ve kırmızı biber koymayabilirsiniz.
* Sarımsak miktarını tercihe göre azaltır, çoğaltabilirsiniz.
* Patlıcan yemeğini yaparken ben margarin veya tereyağ tercih ediyorum.
* Yemek içine koyacağınız su, sıcak su olmalıdır.Yemeğin lezzeti daha iyi olur.
* Yemeğin suyunu hemen koymayın,eksildikçe az az ilave edin.
* Patlıcanları tencereye koyunca tuzunu ilave edinki; patlıcanlar iyice sinsin..
* Yemeklerin tuzunu herzaman alçanızın tuzuna göre ayarlayın.
* Patlıcan yemeği kaşık ile çok karıştırılmaz.
* Patlıcan yemekleri genellikle tahta kaşık ile karıştırılır.
* Patlıcan yemeğine isterseniz acı yeşil biber ilave edebilirsiniz.
* Bütün yemekler piştikten 30dk. dinlendikten sonra servis yapılmalıdır.





ANA GİBİ YAR, BABA GİBİ DAĞ, KARDEŞ GİBİ CAN OLMAZ

29 yorum:

Meleğin Mutfağı dedi ki...

mmm nefis görünüyor canım ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Patlıcan yemeklerine bayılırım.Ellerinize sağlık.Sevgiler...

♥ŞANSLI♥ dedi ki...

Çok süper görünüyor.Patlıcan en sevdiğim sebzedir.
Sevgiler:)

kalpkurabiye dedi ki...

zehra ablacımm ellerine sağlık patlıcanı çok severim ama hiç böyle yapmamıştım yemeğini..
not aldım bunu deneyeceğim inşallah..

Pembe Yastık dedi ki...

minik tüyolarla tarif daha da anlamlı olmuş, ellerine sağlık ;)

fuat gencal dedi ki...

Patlıcanlı herşeyi severek yiyorum. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı olmuş.

Saygılar.

Emel Kurt dedi ki...

selam bende patlican sevenlerdenim yemegin cok lezzetli görünüyor ellerine saglik sevgiler.

ümmühan dedi ki...

Patlıcanı çok severim ellerine sağlık, mevsimi geçmeden alıp pişirmeli sık sık

Ayla dedi ki...

Patlıcanlı yemeklerin her türlüsüne varım, ellerinize sağlık,güzel görünüyor.

NzlGl dedi ki...

Bende sık sık yaparım bu yemeği
elinize sağlık , sevgilerimle

çeşnici Handan dedi ki...

Patlıcanın her türlüsünü çok severim. Bu da harika olmuş ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Zehracığım ellerine sağlık patlıca
na bayılırım.Harika görünüyor öpüyo
rum.

Ada Deniz dedi ki...

ellerine sağlık patlıcan çok lezzetli bir sebze

Melike dedi ki...

patlıcan hakkında verdiğin bilgiler çok iyi olmuş, her yaşta insanın ihtiyacı var bu tür bilgilere.

aslan dedi ki...

Ellerinize sağlık enfes gözüküyor.

Dostlukla..

yemekbiraşk dedi ki...

patlıcan sevilmezmi her haliyle varım.. pratik ve lezzetli yemek olmuş ellerinize sağlık
sevgiler..

anneanneninemekleri dedi ki...

Ellerine sağlık,nefis görünüyor.

Sevil Şahin dedi ki...

zehracım ellerine sağlık tatlım harika olmuş ..
afiyet bal olsun ..

Banu dedi ki...

Canım nefis bir patlıcan tarifi vermiş ellerine sağlık. Püf noktaları için de teşekkür ederim bilmediklerim vardı öğrenmiş oldum. Sevgilerimle...

Casa das Bonecas de Pano de Ipiabas dedi ki...

OI amiga como vai você passei para dixar um abraço talvez não entenda a minha língua mas o artesanato não tem fronteiras beijos da Leila Reis

NEŞELİ MUTFAK dedi ki...

PATLICANIN HER HALİ BAŞKA GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK.
SEVGİLER

Paula dedi ki...

what a great blog!
this looks do delicious!

have a nice time!
Paula

ANNEMİNELİ dedi ki...

Mutfaktakirüya,Melekperi,şanslı,sebi; Canım arkadaşlarım gönülden teşekkürlerrrr....Sevgilerrrrr...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Denizciğim,Emel,Ümmühan,Ayla ve Fuat bey; sevgili arkadaşkarım zarif yorumlara teşekkürlerrr..Sevgilerrrr...

NzIGI,
Handan,Deryacığım,Deniz,Aslan,Yemekbiraşk,anneanneminemekleri ve giğer bütün arkadaşlarıma gönülden teşekkürlerrrr....

karadenizsofrasi-Balıkesir dedi ki...

Selam meslekdaşım,
öyle güzel sunumlarını atasözleriyle bağdaşlaştırman çok hoş,ellerine sağlık patlıcan yemeğinin her türlüsünü severim senin sunumunla dahada güzelleşen yemeğin paylaşımı için teşekkürler,ellerine sağlık,sevgiler.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım arkadaşım; övgü dolu yorumlarına gönülden teşekkürlerrr...Sevgilerrrrr....

MAVİANNE dedi ki...

ben de akşam türlü yaptım
sebze yemeği güzel oluyor
patlıcanları afiyetle yiyin

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım teşekkürlerrrr....

evatolyesi dedi ki...

Rahmetli babam bu yemeği çok güzel yapardı yalnızca soğan koymazdı onu andım ellerinize sağlık
Sevgiler:)