11 Eylül 2014 Perşembe

PAÇANGA BÖREĞİ YAPILIŞI; İSTER KIZARTMA İSTER FIRINDA TARİFİ


Malzemeler:
* 3 adet yufka (isteyen kuru yufka ile yapabilir)
* 150 gr pastırma
* 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates ( isteyen kabuğunu soyabilir)
* 1 tane ince kıyılmış yeşil biber
* 1 avuç ince kıyılmış maydanoz

Kızartmak İçin :
* Büyük bir kızartma tenceresi
* Bol zeytinyağ veya sıvı yağ

Galeta unlu pişirmek için:
* 1 kase galeta unu
* 1-2 tane çırpılmış yumurta

Yapılışı:

İç Malzemesinin yapılışı:
* Pastırmaları istediğiniz büyüklüğünde doğrayın
* Çemenli veya çemensiz pastırma tercihi size kalmıştır.

* Domateslerin iç çekirdeklerini çıkarın küçük küçük doğrayın
* Yeşil biberleri incecik kıyın
* İç malzemelerini bir tabağın içinde karıştırın
* Pastırma tuzlu olduğundan tuzunu kendiniz ayarlayın
* Ben hiç tuz koymuyorum.

* Üçgen kesilen yufkaları tek kat olarak tezgaha yayın
* Geniş kısma bolca iç malzemesinden koyun
* Kenarlarını kıvırarak sigara böreği gibi sarın

* Bütün yufkaları aynı şekilde sarın

* Börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın
* Sıcak sıcak servis yapın

* İsteyen önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırarak kızartabilirsiniz

* İsteyen Galeta ve yumurtalı biçimde yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine dizin


* 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dk. pişirin
* İsteyen galeta ununa ve yumurtaya batırmadan fırında pişirebilirsiniz.


Her şekilde pişirilen Paçanga böreği çok lezzetli oluyor.

* Böreğin en önemli özelliği sıcak sıcak servis yapılmasıdır.
* Börek iç malzemesi miktarları size kalmıştır.
* Afiyet Olsun..

ABDAL ABDALA ÇATMAYINCA, KASNAK BOYNA GEÇMEZ.

Hiç yorum yok: