9 Eylül 2014 Salı

AVCI BÖREĞİ TARİFİ: İSTER KIZARTIN, İSTER FIRINDA PİŞİRİN


Malzemeler:

* 3 adet hazır yufka ( ben kuru köy yufkası ile de yapıyorum)

İç Malzemesi:
* 200 gr yağsız kıyma
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 çay bardağı ince bulgur
* Bulguru ıslamak için 1 su bardağı sıcak su
* 1 çay bardağı iç ceviz
* 1-2 yemek kaşığı tereyağ veya sıvı yağ
* 1/2 ince kıyılmış maydanoz ( isteğe bağlı)
* Tuz, karabiber,kimyon  ve istediğiniz baharat çeşidi

Böreğin İçine Sürülecek Malzeme: ( Fırında pişirirseniz gerekecek, kızartma yaparsanız gerek yok)
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ 

Üzeri İçin: ( Fırında pişirilecekse gerekli)
* 2 adet çırpılmış yumurta sarısı
* Bolca galeta unu


Kızartmak İçin:
* 2 tane çırpılmış yumurta
* Bolca galeta unu

Yapılışı:

İç Malzemesinin yapılışı:
*Öncelikle ince bulguru sıcak su ile ıslatın
* Geniş bir tavada istediğiniz yağ çeşidi ile soğanları iyice kavurun
* Salçayı koyun bir kaç kez kaşıkla çevirin
* Soğanlara kıymaları ilave edin ve en az 5 dk. kavurun
* Cevizleri isterseniz kavurun, ister kavurmadan irice döverek kıymaya ilave edin
* Bulguru ve baharatları kıymaya ilave edin iyice karıştırın
* En son maydanozları ilave edin karıştırın ocağın altını kapatın
* Soğuması için bekleyin

Böreğin Yapılışı:
* Yufkaları istediğiniz büyüklükte üçgenlere ayırın ( 8 veya 12 parça)
* Ben bir yufkadan 8 tane üçgen keserek böreği yapıyorum
* Üçgen parçaların geniş kısmına bolca malzeme koyun 
* Kenarlarını kıvırarak sigara böreği gibi sarın
* Ucunu su ile ıslatarak yapıştırın
* Fırında pişirilecekse yufkaları sarmadan üzerine bolca sütlü yağ sürün

Kızartmak İçin:
* Sarılmış börekleri önce çırpılmış yumurtaya batırın sonra galeta ununa batırın
* Kızgın yağda arkalı önlü kızartın 

 Fırında Pişirmek İçin:
* Aynı işlemi yaptığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
* 180 derecede en 35-40 dakika önceden ısıtılmış fırında pişirin
* Sıcak sıcak servis yapın
*Afiyet Olsun



ALLAH'IN BİLDİĞİ KULDAN SAKLANMAZ.

2 yorum:

idilinmutfagi dedi ki...

Mrb ben İdil. Börek tarifinize bayıldımmm. Çok lezzetli gözüküyor kesinlikle mutfağımda yapmayı deneyeceğim. Tşkler.

Şükran Ünal dedi ki...

Valla midem tok ama müthiş iştah acıcı görünüyor elinize sağlık. avcı böreğini her iki şekilde de çok seviyorum kızartmanın yeri ayrı ama değil mi.. kocaman sevgiler.. aslında evde yufka ve içli köfte içinden vardı vakit bulursam yapabilirim.. yihhuuu..