Malzemeler:
* 1 paket yaprak makarna
* haşlamak için bol su, tuz ve bir kaç damla sıvıyağ
Sebzeleri İçin Malzemeler:
* 1 paket yıkanmış ve doğranmış kültür mantarı
* 2 yemek kaşığı tereyağ veya zeytinyağı
* 1 tane incecik kıyılmış yeşil biber
* 1 tane kırmızı biber ince kıyılmış
* 1 demet kıyılmış yeşil soğan
* 2 tane küçük doğranmış domates
* 6-7 diş doğranmış sarımsak
* Tuz, karabiber ve pul biber
Yapılışı: (İtalya'dan aldığım) Yaprak makarnaları bol tuz içinde istediğiniz kıvamda haşlayın ve süzün, genişçe bir tavada yağsız olarak mantarları suyunu çekene kadar pişirin, yağı ve sebzeleri ilave edin hepsi kavrulunca baharatlarını koyun, haşlanan makarnayı içine ilave edin iyice karıştırın,sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Siz istediğiniz bir makarna ile yapabilirsiniz.
* Servis sırasında üzerine rende kaşar veya ufalanmış beyaz peynir konulabilir.
* Tereyağ yerine zeytinyağı kullanabilirsiniz.
* Makarnayı kendi damak zevkinize göre haşlayın.
* Tavuk eti sebzelere ilave edilebilir.
* İsterseniz üzerine rende kaşar koyup azıcık fırında tutabilirsiniz.
* Üzerine ketçap dökebilirsiniz.
* Üzerine domates sosu dökebilirsiniz.
* Baharat miktarları size kalmıştır.
* Dedişik makarnalar için tık tık
ARSIZ YÜZE SÖZ KAR ETMEZ.
2 yorum:
Böyle lezzetli bir makarnaya kim hayır diyebilir ki. Ellerinize sağlık
Ay makarnalarına bayıldımmm,süperler..Mantarlıda bir ayrı güzel olmuş..Ellerine sağlık..
Yorum Gönder