19 Haziran 2013 Çarşamba

DAMLA SAKIZLI LEVREK BUĞULAMA VE ARAPSAÇLI PANKEK(KREP)

 Damla sakızlı Levrek Buğulaması Malzemeleri:
* 1 adet fileto levrek balığı
* 2 adet arpacık soğanı
* 2 diş dilimlenmiş sarımsak
* 3 adet halka halja doğranmış renkli biber
* 2 adet halka halka doğranmış Girit kabağı
* 1 gr damla sakızı
* 5 adet doğranmış kültür mantarı
* 5 adet elle doğranmış istiridye mantarı
* 4 adet ikiye kesilmiş kiraz domates
* 2 adet ince dilimlenmiş patates
* 30 gr krema
* 20 gr balık suyu
* 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 3-4 dal ince kıyılmış  tarhun otu
* 2-3 dal ince kıyılmış kişniş
* Tuz, karabiber

 Arapsaçlı Pankek Malzemeleri:
* 1/2 adet yumurta
* 30 gr un
* 60 gr süt
* 5 gr toz şeker
* 5 gr salça
* 5 gr. pesto sos
* 1 avuç arapsaçı otu
* Tuz ,karabiber..
Not: ölçüler için tık tık

 Damla sakızlı Levrek Buğulamanın Yapılışı:  Cookplus Karaca tencerenize doğranan bütün sebzeleri ve diğer bütün malzemeleri koyun,üzerine fileto balıkları koyun, baharatları ve otları koyun kapağını kapatın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Pankek ile servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


 Pankek Yapımı: Bütün malzemeyi karıştırın ve çırpın, Cookplus tavayı yağlayın ve ters yüz pişirin.Balığın yanında servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
 NOT:
* Şef Serkan Bozkurt'un tarifidir.
* 2 kişiliktir.
* Çok lezzetli ve sağlıklı bir balık yemeğidir.
* Çok lezzetli ve besleyici bir yemek.
 * Her şeyin çiğden olması sağlıklı ve besleyici olmasını sağlıyor.
* Bol sebzeli olması vitamin değerini artırıyor.
 * Sizler istediğiniz başka sebzelerle yapabilirsiniz.
 * İsteyen her çeşit mantardan koyabilir veya koymaz.
* Yemeğin lezzetine Cooksplus tencerelerin katkısıda çok büyüktür.

1 yorum:

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Ellerinize sağlık süper görünüyorlar,sunumda süper olmuş,banada beklerim:)