* 1 kase tel kadayıf
* 50 gr dil peyniri
* 50 gr tereyağ(tereyağını üç parçaya ayırın)
* Karaca küçük boy tava
Şerbet İçin Malzemeler:
* 1 su bardağı toz şeker
* 1,5 su bardağı su
* 1-2 damla limon suyu
Üzeri İçin:
* Toz şan fıstığı
* Dondurma
Yapılışı: Kadayıfları tel tel açın tavayı bir parça tereyağ ile yağlayın elinizle yuvarlak bir biçimde tavaya kadayıfın yarısını yayın, üzerine bir parça tereyağ koyun ve peynirleri kadayıfın üzerine parça parça koyun, kalan kadayıfı peynirlerin üzerine koyun elinizle devamlı yuvarlak şeklinde tutmaya çalışın, kalan tereyağını koyun, kısık ateşe tavanızı koyun, uzun süre çevire çevire pişirin, iyice kızarınca ters çevirin diğer tarafını da kızartın, başka bir karaca tencerede şerbeti kaynatın ve ılık hale getirin, pişen künefeye yavaş yavaş dökün ve üzerini süsleyin servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Şef Serkan Bozkurt'un sayesinde çok kolay ve çok lezzetli bir künefe yapmayı öğrendim.
* 1 kişiliktir.
* Künefeyi yapmak çok kolay ama sabır istiyor.
* Malzemeden kısmadan yapmak gerekir.
* Künefe için ısı ve şerbeti dökmek çok önemlidir.
* Kadayıf sadece tel tel ayrılacak.
* Künefenin çok iyi kızarması gerekir.
* Tavaya kadayıf yuvarlak şekilde konulmalıdır.
* Tavayı yağlamayı unutmayın.
* Dil peyniri tercih edebilirsiniz.
2 yorum:
Harika görünüyor çokta basitmiş ellerinize sağlık deneyeceğim.
Künefe en sevdiğim şerbetli tatlıdır biliyor musunuz? . şu an elimi uzatıp hemencecik o yuvarlak tatlı şeyi yemek isterdim. şefin ve sizin elinize sağlık. yapılacaklar listesine girdi bile..sevgiyle afiyetle kalın.
Yorum Gönder