26 Haziran 2013 Çarşamba
IZGARA KABAK KIZARTMASI (DİYET KABAK)
Malzemeler:
* 500 gr halka halka doğranmış kabak
* Tuz
Üzeri İçin:
* Büyük bir kase sarımsaklı yoğurt
* İsteğe bağlı zeytinyağı
* Tuz, pul biber
Yapılışı: Izgara kabak yapmak için öncelikle kabakları ızgarada veya grilde her iki tarafını iyice kızartın, kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, isteğe bağlı olarak üzerine yağ dökebilirsiniz. Hemen servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Her türlü sebze ile yapabilirsiniz.
* Sebzelere önceden tuz atabilirsiniz.
* İsterseniz ızgara sırasında kabaklara çeşitli baharatlar koyabilirsiniz.
* Sarımsaklı yoğurt üzerine yağ dökmek size kalmıştır.
* Üzerine yağ dökmezseniz tam diyet yemeği olur.
* Üzerine dökeceğiniz yağ çeşidi size kalmıştır.
* Ben tereyağ yakıp döktüm kabak mantısı gibi oldu.
* Tuz, yağ, baharat sarımsak miktarları size kalmıştır.
* Üzerini taze nane veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.
KÖPEKSİZ KÖY BULDULAR, DEĞNEKSİZ GEZİYORLAR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
süper fikir ellerinize sağlık
Bende devamlı yapıyorum,çok güzel oluyor,çokta hafif....ellerinize sağlık..
Yorum Gönder