Malzemeler:
* 1 kg kuzu kuşbaşı et
* 3-4 tane küp küp doğranmış havuç
* 2 tane küp küp doğranmış havuç
* 1 kase taze veya konserve bezelye
* 2 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 avuç arpacık soğan
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 7-8 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber,kekik
* Tepsinin iki katı yağlı kağıt
Yapılışı Öncelikle kağıt kebabı için etleri bir tencerede tereyağ içinde iyice kavurun soğanları ekleyin kavurun, sebzeleri ekleyin kavurun kavurma işlemi 5-6 dk. sürmelidir, salçasını ilave edin üzerini örtecek kadar sıcak su koyun yemek suyu çekene kadar pişmeye bırakın pişmesine yakın tuz ve baharatları ilave edin, pişen yemeği tepsiye yayılmış yağlı kağıt içine alın, kağıdı kenarlardan katlayın,yemeği tamamen kağıt ile hapsedin üzerine su sürün fırın tepsisinde kağıtlar yanana kadar pişirin,fırından çıkanca 10-15 dk. dinlendirin ,sıcak sıcak kağıdı açarak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Kağıt kebabı tek tek sararak porsiyonluk yapabilirsiniz.
* Tepside tek servis yapabilirsiniz.
* Kuzu eti tercih ederseniz yemeğiniz daha lezzetli olur.
* Kuzu eti daha çabuk pişer.
* Baharat,tuz ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Kağıdınızı çok iyi sarmalayın yemeğin buharı kaçmasın.
*İsteyen domateste koyabilir.
* Yeşil ve kırmızı biberde ilave edebilirsiniz.
HER BULUTTAN FIRTINA GELMEZ.
1 yorum:
Elinize sağlık olsun çok güzel görünüyorlar
Yorum Gönder