Malzemeler:
Hamuru için:
* Yarım paket yaş maya
* 1 adet yumurta
* 2 yemek kaşığı yogurt
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* Maya için 1,4-2 su bardağı ılık su
* Tuz
* Yeterince elenmiş beyaz un
İçi için:
* 250 gr kıyma
* 1 tane rendelenmiş veya küçük küçük doğranmış kuru soğan
* Tuz
* Karabiber
Sosu İçin:
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı ketçap
* 3 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 su bardağı veya daha fazla su
* Tuz
* kuru nane, pul biber
Yoğurt Sosu için:
* 1 kğ çırpılmış yoğurt
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
Kızartmak için:
* Bol sıvı yağ veya zeytinyağı
* Büyükçe bir kızartma tenceresi
* Yağını almak için bolca kağıt havlu
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Kayseri yöresine ait bir mantı çeşitidir.
* Hamurun mayalanması çok önemlidir.
* Hamurun mayalanmasını anlamak için,hamurun iki kat olması gerekir veya parmağınızı batırınca eski şeklini alması gerekir.
* Tam kare şeklinde olması önemli değildir.
* Üzerine isterseniz domates sosu dökebilirsiniz.
* Baharat miktarları size kalmıştır.
* Çok lezzetli bir yemektir.
* İsteyen açmadan küçük parçalar halinde iç koyarak elinizde yuvarlak şekli vererek kapatır.
HEM KEL HEM FODUL
7 yorum:
Ellerine sağlık.Çok sevdiğim bi yemek ama çok yağlı olduğu için çok sık yapmıyorum. Şimdi canım çekti valla..
fotoğrafları görür görmez yutkundum:)))nefis...ellerine sağlık
En sevdiğim mantı..Aile toplandımı hemen yaparım...Bayılırız ailecek..Kalabalıkla çok daha keyifli..Ellerine sağlık,çok güzel olmuş sizinkide..sevgiler.
En sevdiğim hamur işidir mantı. Hiç bu şekilde yapılanı tatmamıştım. Kısmet olursa sizin tarifinizle ben de deneyeceğim. Ellerinize sağlık, teşekkürler...
BİR TÜRLÜ DENEMEK KISMET OLMASA DA BİZİM YÖRESEL MANTILARIMIZA BENZETİYORUM BİZ DE FIRINDA KIZARTIYORUZ BİR NEVİ BENZİYOR ELİNE EMEĞİNE SAĞLIK
Mantıya kim hayır diyebilmiş ki bugüne kadar:))) Enfes bir sunum olmuş. Ağzımın suları aktı vallahi:))
Ellerine ve emeğine sağlık canım...
Sevgiyle kal...
mantıya bayılırım ellerinize sağlık banada beklerim sevgiler
Yorum Gönder