Malzemeler:
* 10 tane irice kuru soğan
İç Malzemesi:
* 1 tane kuşbaşından küçük doğranmış tavuk göğsü
* 1 adet ince doğranmış kuru soğan
* 2 tane ince doğranmış yeşil sivri biber
* 1 tane ince doğranmış kırmızı biber
* 1 tane küçük havuç ( küçük doğranmış)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 tane soyulmuş ve doğranmış domates
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, baharat çeşitleri
Yapılışı: Kuru soğanların kabuklarını soyun, yıkayın ve içini oyacak yardımıyla oyun,( kabak,patlıcan dolması gibi oyun) diğer tarafta büyükçe bir tavada tereyağ içinde soğanı,salçanın yarısını, tavuk etlerini ve diğer malzemeleri sırayla koyarak kavurun(soteleme) baharatları ekleyin soğuduğu zaman soğanların içlerini doldurun, derin bir tencereye soğan dolmalarını dizin üzerine salçalı sıcak su koyarak pişirin. Pişince sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Soğan dolması için büyük soğanlar tercih edin.
* Soğanları oyacak ile çok kolay oyabilirsiniz.
* Tavukların göğsünü tercih ederseniz daha güzel oluyor.
* Baharat tercihleri size kalmıştır.(karabiber,pul biber, kekik gibi)
* Yağ miktarı yine size kalmıştır.
* Yemeğin rengi için salça miktarı yine size kalmıştır.
* İçine koyacağınız sebzeleri değiştirebilirsiniz,(bezelye, patates gibi)
* Normal dolma gibi üzerine kapak kapatarak pişirebilirsiniz.
* İsteyen fırında pişirebilir.
* Bu yemeği kırmızı etle, köftelerle yapabilirsiniz.
CAHİLLE BAL YEME, ALİMLE KURU EKMEK YE..
5 yorum:
Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok güzel ve leziz olmuş.
Saygılar.
ellerine sağlık cok güzel bir tarif denemek isterim sevgiler
Merhaba, sogan dolmasini daha once hic denemedim. Cok lezzetli gorunuyor. Bunu deneyecegim.... Eline saglik...
Vayyy, enteresan bir tarif ;)
Çok teşekkürlerrr...
Yorum Gönder