* 500 gr beyaz nohut(akşamdan ıslatılmış)
* 100 gr tahin (küçük bir kavanoz)
* 2 tane limonun suyu(limon tuzu da olabilir)
* 7-8 diş dövülmüş sarımsak
* Azıcık kimyon, tuz
Sosu için:(Normal humus sosu)
* 100 gr tercihe göre sıvıyağ veya tereyağ
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* Sucuk veya pastırma
* 1 tatlı kaşığı sumak
* Maydanoz (ince kıyılmış)
Üzeri İçin:
* Bol yağla yapılmış et sote
Et Sote:
* 250 gr. kuzu şişlik et veya dana şişlik et
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı yağ (tereyağ, sıvıyağ veya katı yağ)
* 4-5 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı soya sosu
* 1-2 yaprak defne yaprağı
* 1 çay kaşığı kekik
* Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı: Akşamdan ıslanan nohutu bol su ile düdüklüde iyice pişirin sonra nohutları robottan gecirin. İçine tahin, limon, sarımsak, kimyon ve tuz koyun kaşıkla devamlı karıştırın bir tencere içinde pişirin. İyice ezilen pişen nohut ezmesi, bir tabağa ince bir tabaka şeklinde konulur.Üzerine sote yapılmış eti bolca dökün, sıcak sıcak servis yapın.Et Sote:
* 250 gr. kuzu şişlik et veya dana şişlik et
* 1 tane incecik doğranmış kuru soğan
* 1 tane küçük küçük doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı yağ (tereyağ, sıvıyağ veya katı yağ)
* 4-5 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı soya sosu
* 1-2 yaprak defne yaprağı
* 1 çay kaşığı kekik
* Tuz, karabiber, pul biber
Afiyet Şeker Olsun.
NOT:
* Nohut robottan çekildikten sonra içine haşlama suyu konularak inceltilebilir.
* Robotta çekilen nohut kaşık ile devamlı karıştırılıp, pürüzsüz hale getirilmelidir.
* İçine limon yerine limon tuzu da konulabilir.
* Kimyon nohutun gazını alır.
* Haşlandıktan sonra nohutun kabukları soyulması gerekir. Benim robotum bunu yaptığı için ben soymuyorum.
* Üzerine bol yağ dökülmelidir.
* Yağın içine sucuk, pastırma koymadan da yapılır.
* Humus çok besleyicidir.
* Bir tabak humusla bir ekmek yenilebilir.
* Tarsus'da Kervan denilen humuscuda yedim çok güzeldi ve benimkinin de o kadar lezzetli olduğuna garanti veririm:)
* Nohut tozu ile de humus yapılabiliyor -benim tercihim değil.
*Sote yaparken antrikot gibi yumuşak etler kullanmak daha iyi netice verir.* Kullandığınız kuzu eti şişlik, yağlı olursa dana tercih edebilirsiniz.
* Sote yapılan yemeklerde içerisinde başka malzemelerde olduğu için, etler çok iyi pişmelidir.
* Öncelikle etler pişirilmeli sonra diğer malzemeler katılmalıdır
*Sotenize isteğiniz sebzeyi ilave edebilirsiniz.
*Sotelerde kuşkonmaz, biber, brokoli, soğan, bezelye, mantar gibi çabuk pişen sebzeleri tercih etmelisiniz.
*Tavaya yağ koyup malzemeleri bir-iki dakika orta ateşte pişirin. Malzemeleri eklemeden ısının iyi olmasına dikkat etmelisiniz.
*Malzeme tavaya değdiği anda cızırdamalı.
* Orta ısıda sürekli karıştırarak pişirilmelidir.
*Soya sosunu dikkatli ilave etmelisiniz aksi takdirde soteniz tuzlu olabilir. Tuzu en son tadına bakmadan ilave etmeyin.
* Meşhur humusu ben biraz değirşirdim.
* Et soteli humus ta çok lezzetli
* İster tavuk sote ile de yapabilirsiniz.
* İster kıyma kavurması ile yapabilirsiniz
NANKÖRLÜK SEVGİNİN MEZARIDIR
,
5 yorum:
Hiç tatmadım şimdiye kadar humusu bu şekilde.
yani zeytinyağlı, tereyağlı, çam fıstıklı, yumurtalı.. bizim burada bilinen çeşitleri.
bu şekli çok ilginç geldi. merak ettim açıkçası ellerinize sağlık
Ooo enfes ellerinize sağlık döktürmüşsünüz yine...
ekmeği ban ban ye offf
ellerine sağlık
sevgiler
Canım arkadaşlarım güzel duygularınıza çok teşekkür ederim...sevgilerrr...
Çok teşekkürlerrr...
Yorum Gönder