* 2 su bardağı diri pilavlık bulgur (üzerini bir parmak geçecek su ile pişirin)
* 1 tane kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 1 tane ince doğranmış yeşil biber
* 1 tane ince doğranmış kırmızı biber
* 2 tane kabukları soyulmuş ince doğranmış domates
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2 tane uzun patlıcan ( uzun uzun doğrayarak kızartılacak)
* 1 tane tophane patlıcanı( közlenmiş soyulmuş)
* 1 çay kaşığı domates salçası
* 1 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz, karabiber, pul biber ( maggi bulyon kullanınca tuz miktarını ayarlamak gerekir)
* Bir tane kepçeli kek kalıbı
* Streç film
* Bolca kağıt havlu
* 1,5 tane dana maggi bulyon
NOT: Ben tavuk yemeklerine dana bulyon, et yemeklerine de tavuk bulyon koyuyorum.Daha lezzetli olduğuna inanıyorum.
Yapılışı: Pilav tenceresinde sıraylasoğanı,biberleri ve domatesleri iyice kavurun. İçine bulguru ilave edin pilavın suyunu, 1 tane maggi bulyonu ve tuzunu koyun. Tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye bırakın( bulgur pilavının suyunu ayarlamak için ortasına tahta bir kaşık batırın,dik duruyorsa su ölçüsü tamdır) Diğer tarafta uzun ve küp küp doğranmış patlıcanlar bol yağda kızartın, havlu kağıt üzerinde yağını süzdürün.Kuşbaşı tavukları ayrı bir tavada suyunu çekene kadar kavurun. Közlenmiş patlıcanları incecik doğrayın. Tavuklara yarım maggi dana bulyonu ezin ve közlenmiş patlıcanları ilave edin, pilav suyunu çekince dinlendirin.Kelepçeli kek kalıbını streç ile kaplayın dibine patlıcanlı tavuk etini yayın, üzerine bir kat pilav,bir kat uzun kızarmış patlıcanları yayın ve pilavı koyun. İyice bastırın,streçle üzerini kapatın, servis sırasında ters çevirin, süsleyerek ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
7 yorum:
Много хубава и апетитна рецепта.
Поздрави!
ellerine sağılık camım,nefis ve güzel olmuş.
off off diyecek söz bulamıyorum patlıcanıda bulgur pilavınıda seviyorum ikisinin karışımı olması çok güzel bayıldım.Ellerine sağlık.
Bende bloğuma bekliyorum:)
Bu ne güzel sunum tadının çok güzel olduğu belli .Ellerinize sağlık olsun.
hıım bulgur pilavını çok severim harika görünüyor yanında turşu ve ayran nefis olur:))ellerinize sağlık.Sevgiler
Hımm nefis görünüyor elinize sağlık. sevgiler...
Canım kardeşlerim güzel duygularınıza gönülden teşekkürlerrrr...
Yorum Gönder