* 500 gr dana biftek veya dana kuşbaşı
* 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağ
* 1 tane iri kıyılmış kuru soğan
* Biber çeşitleri(kırmızı,sarı,yeşil)
* 1 tane oyulup incecik doğranmış domates
* Baharat çeşitleri
* Otlu krep ekmekler
Yapılışı: Öncelikle otlu kreplerinizi yapın.Etleri bıçakla incecik kıyın, teflon tavayı yağlayın etleri devamlı karıştırarak kuvvetli ateşte iyice kavurun,kavrulan etlere soğanları biberleri,domatesi ilave edin iyice kavrulunca baharatları ekleyin, otlu kreplere rulo yaparak sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Mersin yöresine ait bir yemektir.
* Etlerinizi kuş başından daha küçük doğrayın.
* Etlerinizi iterseniz öncelikle su içinde
iyice pişirin.
* İsterseniz etin suyunu süzerek alabilir daha sonra kullanabilirsiniz.
* Normal tantuniye fazla sebze çeşidi konmaz ama sebzelide lezzetli oldu
* Tavaya konulan yağ içinde haşlanan
etleri kızartın.
* Özel ortası çukur tavalarda sonuç daha güzel oluyor.
* İsterseniz kıyma tantuni yapabilirsiniz.
* Mersinde kıyma ve biftek tantuni diye satılıyor.
* Etleri ister açık ekmek içine arasına
çeşitli malzemeler sararak dürüm yapabilirsiniz.
* İçine istediğiniz baharatları tercihinize
göre ilave edebilirsiniz.
* Tantuni biraz yağlı olunca daha lezzetli olur.
* Yanında turşu ve ayranla çok lezzetli oluyor.
* Krepte tantuni yapmak beninde hoşuma gitti çok lezzetli oldu.
* Lavaşla yapacaksınız dürüm yaparken biraz ısıtın.
* Krepleri önceden yaptıysanız dürüm yaparken ısıtın.
13 yorum:
Tantuniyi çok severim, en güzel tantuni de Mersin ilimizde. Sizin tantunileriniz de nefis olmuş, ellerinize sağlık. Sevgilerimle...
tantuniyi mersinde yedim bayıldım istanbulda o lezzeti bulamadım evdemi denesem acaba ??
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
Nefis..
Ellerine sağlık bereketi ile.
olmadı simdi bu :D diyetteyim :D
Ne kadar iştah açıcı gözüküyorlar ellerinize sağlık, sevgiler
Ellerinize sağlık. Ben Mersinliyim. ve Tantuni bizim için kesinlikle çok özeldir. Yıllar için Bursa'ya bir kaç Tantuni restoranı açıldı, ama hiç birinde memleketimin lezzetini bulamadım.Dediğiniz gibi içinde sebze olmaz ve çok ince açık ekmeklere, hazır yufkadan biraz kalın,sarılarak dürüm yapılır. Sizinki de çok güzel ,ağız sulandıracak bir tantuni yorumu olmuş.sevgilerimle; çiğdem
Çok teşekkürlerrrrr..sevgilerr
krep yerine pideye dolasak daha mı güzel olur ne :)
çok leziz, enfes görünüyor, ellerine sağlık.
Ne harika kareler bunlar böyle, çok beğendim, elinize sağlık.
Elinize sağlık harika bir tarif olmuş bayıldım sevgier...
çok hoş görünüyor.
Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com
Canım tantuni sevenler..çok teşekkürlerrrr...
Yorum Gönder