* 7-8 tane büyük boy çarliston biberi
* 12-13 yemek kaşığı lor peyniri( tuzsuz)
* Tuz, pul biber, karabiber
* Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın, sıvı yağı koyulan tavaya biberleri ekleyin yumuşayana kadar iyice kavurun, yağını süzün üzerine lor peyniri ekleyerek tekrar kavurun, pul biber ekerek servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* İsterseniz içine yumurta kırabilirsiniz.
* Üzerine bolca dereotu, feslegen, maydanoz,taze nane koyabilirsiniz.
* Orjinali sadedir.
* Kahvaltılar için tavsiye edilir.
* Balkanlardan gelen bir yemek türü olduğu söyleniyor.
* Yağdan rahatsız olmazsanız yağını süzmeyin bol yağlı tüketin.
* Ben biberleri kavurduktan sonra yağını süzüyorum.
GÖZ, KENDİSİNDEN BAŞKA HERŞEYİ GÖRÜR
9 yorum:
Canım merhabalar iyileşir iyileşmez hepinize ziyarete çıktım. Lorlu biberli kavurmayı çok beğendim sanki bana annemlerin memleketinde yapılan bir lezzeti hatırlattı hatta bu akşam annemler bizdeyken buun kısmet olursa deneyip tattırmak istiyorum. Eline sağlık.güzel paylaşımlarda bululuşmak üzere sevgiler..
offff offf offf, benim kahvaltımın baştacı bu ya.bayılırım.Ama ne zamandır yapmıyordum...hemen yarına hazırlamalıyım.ellerine sağlık!
Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Bende kırmızı biberle yapıyorum.Üzerine yumurta kırma fikri kahvaltı için iyiymiş.
Sevgiyle kal.
Annem de lor içine çiğden koyardı çarliston biberleri, bir süre turşu gibi bekletirdi. Lorla biber tadı çok yakışıyor zaten. Ellerine sağlık.
Canım kardeşlerim güzel yorumlara gönülden teşekkürlerrr...
Kalp kalbe karşıymııış :))
Bu sabah bunu yaptım bende :)
Komşunun mandırası var, sağolsun getirmiş bi dolu :)
Bu bizim meşhur ekşimikli biberimiz bayılırız kahvaltıda ellerinize sağlık sevgiler...
Yastığımı yiycem şimdi off yaaa açız öğrenciyiz bizide görün yaaa
Çok teşekkürlerrrr...sevgilerrrrr...
Yorum Gönder