2 Haziran 2012 Cumartesi

KURABİYE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Kestaneli Kurabiye
Şekerli Kurabiye
Klasik kurabiye
Un kurabiyesi
Elmalı Kurabiye


 Cevizli anne kurabiyesi


 Acı Badem Kurabiyesi
Çikolatalı Kurabiye





Kurabiye hepimizin çocukken en sevdiğimiz şeydir.Günümüzde o kadar çok fazla kurabiye çeşidi oldu ki, yetişmek mümkün değil.Kurabiye yapımındaki püf noktaları sizlerle paylaşmak istedim.


Kurabiye Yapımında kullanılacak Alet ve Aparatlar.

* Elek, çırpıcı, robot, merdane, yumurta fırçası, kurabiye kalıpları, yağlı kağıt, rende, ölçü kaşıkları, eldiven, şeffaf streç, tahta kaşık, karıştırmak için büyükçe cam kase, bıçak, çatal,gibi alet ve aparatlar kullanılabilir.

Kurabiye Yapımındaki Püf Noktalar:
* Kurabiye yapılacak her çeşit malzeme oda ısısında olmalıdır.
* Tatlı kurabiyelerde şeker ve yumurta mutlaka iyi çırpılmalıdır.
* Katı yağ koyarsanız yumuşak olmalıdır.
Katı yağ yumuşak değilse ocakta tava içinde azıcık ısıtabilirsiniz.
* Un mutlaka elek ile elenmelidir.
* Karbonat veya kabartma tozu üzerine mutlaka 1-2 damla limon suyu koyun.
* Kurabiye hamuru yaparken önce çırpıcı veya ropot kullanabilirsiniz, un koyduktan sonra mutlaka ellerinizle yoğurun.
Hamur yoğurulunca parça parça yapıp yeniden yoğurun, bu işlemi bir kaç kez yapın.
* Eliniz hamura yapışıyorsa, ellerinizi soğuk soğuk su ile ıslatıp kurulayın,hamura elleriniz yapışmadığını göreceksiniz.Amaç elerin soğuk olmasıdır.
* Kurabiye hamuru kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
Ununu çok iyi ayarlamalısınız, ölçüde verilen miktarı aynen uygulayın.
* Meyve parçacıkları, kuruyemişleri en son koyarsanız hamurunuz daha iyi olur.
* Hamur oluşunca şeffaf streçe sarıp buzdolabında 30-35 dk mutlaka bekletin.
* Isıtılmış fırında önce düşük sıcaklıkta pişirmeye başlayın sonra ısıyı artırabilirsiniz
* 170-180 dereye kadar yükseltebilirsiniz.
* Yağlı kağıt üzerinde pişirirseniz, kolayca çıkarabilirsiniz.
* Sıcakken kurabiyeleri servis tabağına alırsanız, daha kolay alabilirsiniz, kırılmaz.
Kurabiyeler çok fazla sertleşmeden fırından çıkarın.
* Her kurabiyenin pişme şekli farklı olabilir.
* Fırınızı çok iyi tanıyın.
* Kurabiyeler kapalı metal kutularda veya cam kavanozlarda saklarsanız daha geç bayatlar.
* Kurabiye saklanırken kutu içine 1-2 kesme şeker koyarsanız yine geç bayatlar.
* Kurabiye saklarken kutu içine elma kabuğu koyunca da geç bayatlıyormuş.
* Kurabiyeniz bayatlarsa puding veya supangleleri koyduğunuz tabağın dibine koyabilirsiniz.
* Kurabiyelerinizi bayatlayınca küçük küçük parçalara ayırıp üzerine puding veya çikolata sosu dökerek tüketebilirsiniz.
* Bayatlayan kurabiyelerinizi üzerine su damlatarak 10 dk fırında tutarsanız taze gibi olur.
* Pişmiş kurabiyelerinizi difrizde saklayıp sonra kullanabilirsiniz.
* Kurabiye hamurunu da difrizde saklayıp daha sonra şekil verip pişirebilirsiniz.
* Hepsi benim marifetlerim,zaman içinde hepsinin tarifini sizlerle paylaşacağım.
*Afiyet Şeker Olsun...

KIZIM SANA SÖYLÜYORUM, GELİNİM SEN ANLA


9 yorum:

MadamB Fashion dedi ki...

Immmm gece gece çok lezzetli geldi bunlar :)
madambfashion.blogspot.com
beklerim bloguma

MAZES dedi ki...

ELİNE SAĞILIK,NE GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞMIŞIN,İNSAN YAŞADIKÇA HEP ÖĞRENİYOR.

Bak Bu Harika dedi ki...

hepsi çok güzel. bende bloğuma beklerim.

Görüşmek üzere

www.bakbuharika.blogspot.com

estasarimelif dedi ki...

bir dahaki buluşmada kahvenin yanında sizin kurabiyelerinizden olsun... çok güzel görünüyorlar.
segime bekliyorum unutmadınız değil mi?

Remziye dedi ki...

en çok bayatlayınca değerlendirme kısmını sevdim:)) sevgiler..

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Çok güzel anlatmışsınız...Hepsi de birbirinden lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık...

Marifetane hobi dedi ki...

Bu yazı tam benlik olmuş sık sık olmasada kurabiye yapmayı seviyoruz kızımla ve bilmediğim ne çok şey varmış:)) Teşekkürler canım..

Canım takip listene benim linkide eklersen çok sevinirim yeniden görüşmek üzere iyi pazarlar..

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkürlerrrr...sevgilerrrr...

makeuparfume dedi ki...

Şahane bir yazı olmuş, emeğinize sağlık.
www.makeuparfume.com