20 Haziran 2012 Çarşamba

KREP YAPMANIN PÜF NOKTALARI

 KREP YAPIMI:


Malzemeler:
* 2 yumurta
* 1 su bardağı süt
* 2-3 yemek kaşığı un
* Tuz
Yapılışı: Bütün malzemeleri karıştırın.İyice çırpın.Yanmaz tavaya azıcık (birkaç damla) yağ koyun.Tavadaki yağ kızınca içine bir kepçe malzemeden dökün. Krebin üzeri iyice pişince bir tabak ile ters çevrin, diğer tarafınıda aynı şekilde pişirin. Malzeme bitene kadar aynı işleme devam edin. İstediğiniz malzeme ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun.


KREP YAPMANIN PÜF NOKTALARI:
* Krep yaparken kişi başı bir yumurta hesaplanır.
* Krebi akıtmadan ayıran en önemli özellik bol yumurtalı olmasıdır.
* Krep pişirilecek tava orta büyüklükte olmalıdır.
* Krep dökerken mutlaka bir kepçe kullanın
* Yumurtası iyice çırpılmalıdır.
* Unun iyice çırpılarak özleşmesi gerekir.
* Unu, yumurta ile çırpmak gerekir.
* Süt soğuk olmalıdır.
* Krep hamurunun kıvamı ne çok koyu nede çok sulu olmalıdır.
* Krep hamuru kıvamı boza kıvamı olmalıdır.
* Tuz veya şeker koyabilirsiniz.
* Tava iyice kızmadan sakın malzemeyi dökmeyin.
* Tavayı çok az sıvı yağ ile yağlıyorum.
* Krepler pişerken kontrol altında olmalıdır.
* Krep pişerken sakın başından ayrılmayın.
* Krep yaparken karbonat ilave edilebilir, ben karbonat ilave etmiyorum.
* Krep içine ben yağda ilave etmiyorum.
* Krep tavaya döktükten sonra üzerindeki bütün kabarcıkların pişmesinin tamamlandığını gösterir.
* Pişen krebi ters çevirin diğer tarafıda 1 dk. sonra pişer.
* Krep ince dökülüp pişirilirse daha lezzetli olur.
 * Krep hamurunun içine şeker koyarak şekerli yapabilirsiniz.
* Krep hamuru içine maydanoz,dereotu, yeşil soğan, taze nane, susam, çörekotu, peynir, ıspanak,incecik pırasa, yeşil biber, kuru soğan,sarımsak, kıyma, salça, baharat  gibi malzemelerden istediğinizi koyarak yapabilirsiniz.
* İsterseniz bir kaç malzemeyi karıştırarak yapabilirsiniz.
 * Kreplerinizi soğuduktan sonra difrizde saklayabilirsiniz.
* Krepleri sıcak sıcak içine istediğiniz malzemeyi sararak yiyebilirsiniz.
* Krepleri çeşitli yemeklerde kullanabilirsiniz.
* Tatlısını pasta yaparak kullanabilirsiniz.
* Tuzlusunuda pasta gibi yapabilirsiniz.
* Kreple hayal gücünüze göre çeşitli yemekler yapılabilir.


KOMŞUDA PİŞER, BİZE DE DÜŞER

8 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

pazar kahvaltılarının sultanıdır krep benim için.. akıtmayı da çok severim.. akıtmayı mayalayorum bir kaç saat önceden ılık süt ile diğer malzemeleri aynen kullanıyorum.. harika oluyor.. püf noktalarınıza teşekkürler.. bir de süt olmadığı bir gün yoğurtla yapmıştım.. çevirirken parçalandı kreplerim...

casminella dedi ki...

ellerine sağlık ne güzel anlatmışsın

HaticeMutfakta dedi ki...

harika ellerine sağlık...

Sulemmutfak dedi ki...

Krep ile yaratici olmak kolay hakikaten. Ister tuzlu ister tatli olabilmesi cok guzel. Bizim evde meyveli ve pudra sekerli Krep en sevilen sekli.

Noblesse dedi ki...

krep hastası oğlum için harika bir post, çok teşekkürler.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok teşekkürlerrr..sevgilerrrr..

Adsız dedi ki...

Benimkiler tam yuvarlak olmuyor:(onu nasıl ayarlayabilirim:)

Adsız dedi ki...

Üst kısımları inişli çıkışlı oluyor yaa onu nasıl yapcaz:)