12 Haziran 2012 Salı

EKŞİLİ BULGUR DOLMASI


 Malzemeler:
* 1 su bardağı pilavlık bulgur
* 1 kase ekşi yoğurt
* 1 demet incecik kıyılmış yeşil soğan
* 1 demet ince kıyılmış taze nane
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* Bol tereyağ
* Tuz, karabiber, pul biber

 Yapılışı: Bulguru kaynar suda kabartın.İçine bolca ekşimiş yoğurt ilave edin, diğer tarafta kuru soğanı bol yağda iyice kavurun, içine yeşil soğanın yarısının beyaz tarafını ve taze nanenin yarısını ilave edin kavurun, kavrulan malzemeyi bulgurun içine dökün, kalan yeşil soğanı(yeşil yaprakları)taze naneyi koyun ve karıştırın.Taze haşlanmış yaprakla yiyin.
Afiyet Şeker Olsun...
 NOT:
*  Balkan yemeklerinden Arnavut bölgesine ait bir yemektir.
* Yoğurdunuz tatlı ise bekleterek ekşitebilirsiniz.
* İçine koyacağınız baharat, size kalmış
* Lezzetli ve kolay bir yemektir.
* Bulguru şişerken iyice yumuşaması gerekir.
KURU PANTOLONLA BALIK TUTULMAZ

6 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

Değişikmiş dolma isminde böyle bir yemek bilmiyyordum ellerine sağlık canım

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım çok teşekkürlerrrr..sevgilerrr..

HaticeMutfakta dedi ki...

İlk defa duydum böyle bir yemeği. Harika görünüyor. Ellerine sağlık...

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım teşekkürlerrr..

acemi blogger dedi ki...

selam, ilginç bir tarif denemek isterimde bir şey soracağım. yaprağa sarmıyoruz yerken yaprakla mı yiyoruz.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Merhabalar, yerken yaprağa sararak
yiyiyoruz..sevgilerrrr...